t mobile
Nieuws » Simswapping populair: T-Mobile ontvangt klachten van klanten

Simswapping populair: T-Mobile ontvangt klachten van klanten

Bitcoin en andere cryptomunten zijn een steeds groter doelwit voor criminelen. Op allerlei verschillende manieren probeert men jouw geld te stelen. Een populaire manier om bij jouw crypto te komen zijn de zogeheten simswaps.

De helpdesk van T-Mobile op Twitter ondervindt een toestroom van klachten over simswaps. Cryptofanaten meldden dat ze de controle over accounts op hun mobiele apparaten zijn verloren.

Een simswap treedt op wanneer een mobiel account (telefoonnummer) wordt overgedragen van de ene simkaart naar de andere. Er vindt een simswap plaats wanneer het nummer wordt overgedragen naar een ongeautoriseerd nummer.

Is de simswap succesvol? Dan kan men via jouw telefoonnummer bij een hoop verschillende accounts komen. De fraudeur kan vervolgens gevoelige gegevens van de telefoon overnemen, inclusief bankrekeninggegevens, wachtwoorden en 2FA-gegevens.

Met voldoende informatie kunnen de criminelen bijvoorbeeld toegang krijgen tot jouw accounts bij cryptobeurzen. Op die manier kunnen ze jouw bitcoin en andere crypto gemakkelijk stelen.

Simswapping is hot

Andrew Kang, de mede-oprichter van Minerupdate.com beweert dat speciale instructies op zijn account zijn omzeild door medewerkers van T-Mobile.

In een reeks reacties zegt T-Mobile dat het het belang van zijn klanten en privacy in gedachten heeft.

“Al onze processen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw account veilig is en er precies doet wat je wil. Ons team is hier 24/7 beschikbaar als we u kunnen helpen met accountvragen. “

T-Mobile

Managementconsultant en lid van de Ethereum-community Aftab Hossain suggereert dat T-Mobile een verklaring moet afleggen over de beschuldigingen van simswapping en best practices voor klanten uitlegt.

“Ik raad u aan om op dit moment een verklaring af te geven aan de crypto-community waarin wordt uitgelegd welke inbreuken op het beleid voor deze sim-jackings zijn toegestaan, samen met formele richtlijnen over wat klanten kunnen doen om dit te voorkomen.”

Aftab Hossain

Cybersecurity-bedrijf Kaspersky publiceerde eerder al een artikel dat simkaartfraude steeds meer toeneemt. Met name in Brazilië  en Mozambique komt dit voor, maar het kan iedereen overkomen.

Wees voorzichtig en probeer bij zo weinig mogelijk online accounts je nummer openbaar te zetten. Je kunt ook met je provider bellen om te vragen naar de mogelijkheden om dit te voorkomen.

Gestolen bitcoin

Wanneer de criminelen eenmaal bitcoin of een andere cryptomunt hebben gestolen moet die natuurlijk nog worden weggesluisd. Cryptobeurzen blijken daar populair voor te zijn.

Onderzoeksbedrijf Chainalysis heeft de geld stromen van criminelen onderzocht en maar liefst 64% van alle gestolen crypto (met behulp van ransomware) wordt naar een beurs gestuurd.

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van ‘bitcoin’

Wessel Simons

Bitcoin stagneert rond $10.225, Stellar (XLM), Ripple (XRP), IOTA stijgen

Robin Heester

Craig Wright vraagt opnieuw uitstel voor zaak over 500.000 Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder