Waarschuwing: Waarom bitcoin koers binnen twee weken nieuwe duik kan nemen

gaat bitcoin nog stijgen

In een recente video waarschuwt de cryptocurrency analist Rekt Capital zijn 74.300 YouTube abonnees dat bitcoin mogelijk binnenkort een nieuwe daling zal meemaken. Hij trekt parallellen met de prijsontwikkelingen rond de ‘halving’ van 2016. Welke prijs punten moeten we in de gaten houden?

Bitcoin koers prijscorrecties rondom de halving

Rekt Capital legt uit dat de bitcoin koers gewoonlijk belangrijke prijscorrecties ondergaat rond de ‘halvings’. Dit zijn gebeurtenissen die elke vier jaar plaatsvinden en waarbij de beloning voor het minen van bitcoin wordt gehalveerd. Uit zijn analyse blijkt dat deze correcties meestal in twee golven komen: een voor en een na de halving.

In 2016 bijvoorbeeld, had bitcoin een grote prijsdaling 28 dagen voor de halving, wat Rekt Capital omschrijft als een pre-halving gevaarzone. Maar dit was niet het einde van de volatiliteit. Na de halving was er nog een tweede gevaarzone met verdere dalingen. “Als je naar deze halving terugtrekkingen kijkt, vindt een klein deel ervan plaats vóór de halving. Maar de meerderheid van deze terugvallen en consolidatieperiodes vinden plaats na de halving,” verduidelijkt hij.

Kritieke steunzone rond de $ 60.000 voor bitcoin

Op dit moment schommelt de prijs van bitcoin rond de $60.000, wat Rekt Capital aanwijst als een cruciale steunzone. Of dit niveau de komende twee weken standhoudt, kan cruciaal zijn voor de korte termijn marktsentiment van bitcoin.

Hij stelt: “Het gaat om de komende twee weken, deze twee cruciale weken. Kunnen we blijven hangen rond de ondergrens hier [rond $60.000]? En als dat lukt in de komende twee weken, dan geeft dat ons een behoorlijke mate van vertrouwen dat misschien, heel misschien, deze heraccumulatie ondergrens zal blijven bestaan.”

De analist geeft verder aan dat, gebaseerd op de patronen van 2016, de huidige post-halving gevaarzone waarschijnlijk zal aanhouden tot volgende maand. Aangezien de recente halving vorige week plaatsvond, zou bitcoin zich nog iets meer dan twee weken in deze volatiele fase kunnen bevinden, volgens de historische gegevens die hij heeft aangehaald.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...