eos cryptomunt dapps bots

Tether (USDT) stablecoin nu op EOS-blockchain, volgt Lightning ook?

’s Werelds grootste stablecoin gekeken naar marktwaarde – Tether (USDT) – gaat verder op de EOS-blockchain, aldus Bitfinex CTO Paolo Adoino. In februari kondigde Kasper Rasmussen, de hoofd marketing bij Bitfinex, de lancering aan van EOSFinex. Dit is een gedecentraliseerde cryptobeurs die is gebouwd op het EOS-protocol.

Tether-EOS en andere samenwerkingen

Tether is momenteel actief op Omni, Ethereum en Tron. Hoewel de stablecoin het goed doet op deze platforms, zegt Adoino dat de lancering op EOS noodzakelijk is. Daarbij verwijst hij naar de langverwachte lancering van EOSFinex.

“Een van de belangrijkste redenen is dat we het nodig hebben voor eosfinex. Omdat het een on-chain exchange is, hebben we Tether EOS nodig om EOS / USDt en crypto-naar-stablecoin-paren aan te bieden. EOSFinex is 1 van de langverwachte projecten in de EOS-community. Maar we dachten dat het goed zou zijn om iedereen de mogelijkheid te geven om op Tether-EOS te bouwen, nog voordat EOSFinex wordt gelanceerd”.

Bitfinex CTO Paolo Adoino

Verschillende blockchains

Het bedrijf is in gesprek met Blockstream om Tether tegen het einde van het jaar op cryptobeurs Liquid te lanceren. De bedoeling is dit tegelijkertijd te doen met een lancering op het Lightning Network. Lancering op verschillende blockchains is volgens Ardoino cruciaal, om stablecoins tot een succes te maken.

De keuze voor EOS kan niet op een beter tijdstip komen, aangezien EOS het behoorlijk goed doet. Zeker de afgelopen weken. EOS (EOS) is genoteerd aan Coinbase, met ruim 20 miljoen klanten de grootste cryptobeurs.

Klanten kunnen vanaf nu de cryptomunt kopen, verkopen en opslaan vanuit hun Coinbase wallet op desktop of mobiel. Klanten in het Verenigd Koninkrijk en de staat New York zijn als jurisdicties voorlopig echter uitgesloten

EOSFinex

Het belangrijkste doel van EOSFinex is om peer-to-peer transacties eenvoudiger te maken. Hiermee willen ze transparantie en het niveau van vertrouwen van de gebruikers vergroten. Via EOSFinex is het de bedoeling om een uitgebreid peer-to-peer-netwerk te bouwen, dat beschikbaar zal zijn voor deelnemers uit alle hoeken van de wereld. In het begin biedt EOSFinex de mogelijkheid om te traden met de belangrijkste valuta, waaronder EOS / USD, BTC / USD en ETH / USD. Naar verwachting zal dit aanbod in de toekomst nog worden uitgebreid.

 

Mis niks meer!
Invalid email address