zhao-chanpeng binance bitcoin retail btc

Binance ceo: ‘Retail beleggers bepalend bij groei bitcoin in 2019’

De opmars van bitcoin (BTC) is ook nog steeds toe te schrijven aan particuliere beleggers in cryptomunten. Dat stelt Zhao “CZ” Changpeng, ceo van Binance in een interview met Bloomberg.

Bitcoin (BTC) koers en retail beleggers

Bitcoin beleeft in 2019 een renaissance na de cryptowinter in 2018 (zie onderstaande grafiek). Een aantal marktvolgers wijzen institutionele partijen zoals hedge – en pensioenfondsen aan als de beslissende factor in 2019. ‘CZ’ is het daar niet mee eens.

‘CZ’ weerlegt die theorie. Volgens hem particuliere beleggers zijn nog steeds dominant in de cryptomarkt.

We zien geen snellere adoptie onder instituties dan onder retail beleggers. Het aantal actieve instituties in 2019 is nog niet echt hard gestegen in 2019.’

Uit eigen onderzoek van Binance Research zouden particuliere beleggers goed zijn voor 60% van het handelsvolume op de markt.

Binance heeft onlangs handelen met geleend geld geïntroduceerd (‘margin trading’). Volgens ‘CZ’ hebben zich bij de lancering op 11 juli circa 10.000 handelaren ingeschreven, goed voor $15 miljoen aan geleend geld. Hij zegt: ‘

‘We denken dat het merendeel van onze klanten tot op bepaalde hoogte hiervan gebruik gaat maken. Het is veilig. Het gevolg is meer handelsvolume en potentieel meer volatiliteit.’

Margin trading is niet voor nieuwelingen: het is namelijk handelen met geleend geld van de exchange. Dat maakt het een belegging met een hoger risico.

Beleggen in cryptomunten is vanwege de volatiliteit al een stuk risicovoller in vergelijking met aandelen of obligaties.

Tokenburn BNB

Binance kwam deze week in het nieuws door een deel van haar eigen BNB te vernietigen in een ‘burn’. Uiteindelijk wil alle eigen Binance Coins (BNB) die zij bezitten vernietigen.

Op dit moment is dat $2.5 miljard (!) aan tokens. Dat is nogal wat. Met het vernietigen ervan wordt inflatie van de cryptomunt tegen gegaan doordat de voorraad slinkt.

Bitcoin volume

Binance is dan wel de grootste cryptobeurs op het gebied van kleinere cryptomunten. Beurzen als Bitfinex, Coinbase en Kraken zijn dominant als het aankomt op het BTC/USD handelspaar.

Dit zijn volumecijfers van de afgelopen 6 maanden. Coinbase was het afgelopen half jaar goed voor 2,95 miljoen BTC aan volume.

Bron: Bloomberg

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!