zhao-chanpeng binance bitcoin retail btc
Nieuws » Binance ceo: ‘Retail beleggers bepalend bij groei bitcoin in 2019’

Binance ceo: ‘Retail beleggers bepalend bij groei bitcoin in 2019’

De opmars van bitcoin (BTC) is ook nog steeds toe te schrijven aan particuliere beleggers in cryptomunten. Dat stelt Zhao “CZ” Changpeng, ceo van Binance in een interview met Bloomberg.

Bitcoin (BTC) koers en retail beleggers

Bitcoin beleeft in 2019 een renaissance na de cryptowinter in 2018 (zie onderstaande grafiek). Een aantal marktvolgers wijzen institutionele partijen zoals hedge – en pensioenfondsen aan als de beslissende factor in 2019. ‘CZ’ is het daar niet mee eens.

‘CZ’ weerlegt die theorie. Volgens hem particuliere beleggers zijn nog steeds dominant in de cryptomarkt.

We zien geen snellere adoptie onder instituties dan onder retail beleggers. Het aantal actieve instituties in 2019 is nog niet echt hard gestegen in 2019.’

Uit eigen onderzoek van Binance Research zouden particuliere beleggers goed zijn voor 60% van het handelsvolume op de markt.

Binance heeft onlangs handelen met geleend geld geïntroduceerd (‘margin trading’). Volgens ‘CZ’ hebben zich bij de lancering op 11 juli circa 10.000 handelaren ingeschreven, goed voor $15 miljoen aan geleend geld. Hij zegt: ‘

‘We denken dat het merendeel van onze klanten tot op bepaalde hoogte hiervan gebruik gaat maken. Het is veilig. Het gevolg is meer handelsvolume en potentieel meer volatiliteit.’

Margin trading is niet voor nieuwelingen: het is namelijk handelen met geleend geld van de exchange. Dat maakt het een belegging met een hoger risico.

Beleggen in cryptomunten is vanwege de volatiliteit al een stuk risicovoller in vergelijking met aandelen of obligaties.

  bitcoin meester  

Tokenburn BNB

Binance kwam deze week in het nieuws door een deel van haar eigen BNB te vernietigen in een ‘burn’. Uiteindelijk wil alle eigen Binance Coins (BNB) die zij bezitten vernietigen.

Op dit moment is dat $2.5 miljard (!) aan tokens. Dat is nogal wat. Met het vernietigen ervan wordt inflatie van de cryptomunt tegen gegaan doordat de voorraad slinkt.

Bitcoin volume

Binance is dan wel de grootste cryptobeurs op het gebied van kleinere cryptomunten. Beurzen als Bitfinex, Coinbase en Kraken zijn dominant als het aankomt op het BTC/USD handelspaar.

Dit zijn volumecijfers van de afgelopen 6 maanden. Coinbase was het afgelopen half jaar goed voor 2,95 miljoen BTC aan volume.

Bron: Bloomberg

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Podcast Bitcoin Journaal #9: Bitcoin Segwit, FATF, Noord-Korea & hacks

Redactie

Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Robin Heester

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder