Bitcoin update BTC koers prijs

Bitcoin (BTC) koers daalt onder $10.500, ligt een correctie op de loer?

Update 12.30 uur – De bitcoin (BTC) koers staat op moment van schrijven op $10.488 (Bitstamp, red), een licht daling van $170 ten opzichte van vanochtend. De huidige cryptomarkt kenmerkt zich door afnemend volume en weinig prijsactie.

In de top 25 zijn de meeste plusjes deze ochtend omgezet in minnetjes. Binance Coin, Ethereum Classic en de kleinere cryptomunt Ravencoin (RVN) stijgen zowel in dollar – als in satswaarde op moment van schrijven. Zeer kleine cryptocurrencies zoals Pundi X, Ren en TNT stijgen ook in satswaarde.

De koers van het Nederlandse Dusk Network schoot omhoog na de notering aan Binance. Op moment van schrijven daalt de koers van DUSK op $0,39 na een piek naar $0,61. De originele prijs bij de ICO was $0,04.

Bitcoin (BTC) update

De totale marktwaarde is vrijwel gelijk als 24 uur geleden met $289 miljard in totaal. De BTC dominantie staat ook stabiel op 69%. Ook de koers zelf staat vrijwel gelijk met één maand geleden, zoals de onderstaande grafiek laat zien.

Er was sprake van de nodige volatiliteit:

  • Op 22 juni stond de koers op $10.725, vlak na het breken van de $10.000 in de nacht van 21 op 22 juni.
  • Slechts vier dagen, op 26 juni, is een voorlopig hoogtepunt met een koers van $13.880 op Bitstamp.
  • Op 2 juli was er een dipje naar $9.813, een correctie van bijna 30% (t.o.v. 26 juni koers)
  • Op 10 juli is opnieuw de $13.000 grens gebroken, maar ook dat was van korte duur.
  • Met een koers van $9.177 is op 17 juli afgelopen woensdag een voorlopig dieptepunt van deze maand bereikt.

bron: Coincap.io

1 x bit

Analisten over bitcoin

Weinig prijsactie dus dit weekend, zoals analist Martijn gistermiddag in zijn analyse ook al opmerkte:

Doordat het volume drastisch is opgedroogd zien we veel fakeouts. Grote, maar in verhouding, kleine orders, die de prijs kort pushen en dumpen maar vervolgens weer terug naar gemiddeld gaan.

De analist van Coindesk ziet nog steeds een bearish patroon op de BTC grafiek. Zodra weerstand bij $10.300 breekt, kan een diepere correctie volgen.

Josh Rager verwacht (en hoopt) deze week wel meer prijsactie, uitgaande van de Bollinger Bands indicator die ‘knijpt op de 4 uursgrafiek’.

Ook Big Chonis verwacht een dynamische week door het sluiten van de futuresgap op de CME beurs en Bakkt futuresplatform dat officieel vandaag gaat testen.

Bakkt testlancering

Bakkt is een platform waar institutionele beleggers kunnen handelen in future contracten van BTC. Deze contracten zijn gebacked (vandaar: Bakkt) met fysieke Bitcoins. Het moet een brug gaan slaan tussen de wereld van de Wall Streets en de digitale assets.

De User Acceptance Testing fase wordt vandaag afgetrapt. Met deze UAT wordt er een volgende stap gezet naar het volledig live gaan. Het is onbekend met welke klanten ze starten en wat de impact op de spotprijzen gaat zijn.

De definitieve lancering zal ergens in september zijn, aan het einde van kwartaal drie van dit jaar.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!