Bitcoin (BTC) koers daalt onder $10.500, ligt een correctie op de loer?

Update 12.30 uur – De bitcoin (BTC) koers staat op moment van schrijven op $10.488 (Bitstamp, red), een licht daling van $170 ten opzichte van vanochtend. De huidige cryptomarkt kenmerkt zich door afnemend volume en weinig prijsactie.

In de top 25 zijn de meeste plusjes deze ochtend omgezet in minnetjes. Binance Coin, Ethereum Classic en de kleinere cryptomunt Ravencoin (RVN) stijgen zowel in dollar – als in satswaarde op moment van schrijven. Zeer kleine cryptocurrencies zoals Pundi X, Ren en TNT stijgen ook in satswaarde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers van het Nederlandse Dusk Network schoot omhoog na de notering aan Binance. Op moment van schrijven daalt de koers van DUSK op $0,39 na een piek naar $0,61. De originele prijs bij de ICO was $0,04.

Bitcoin (BTC) update

De totale marktwaarde is vrijwel gelijk als 24 uur geleden met $289 miljard in totaal. De BTC dominantie staat ook stabiel op 69%. Ook de koers zelf staat vrijwel gelijk met één maand geleden, zoals de onderstaande grafiek laat zien.

Er was sprake van de nodige volatiliteit:

Bitcoin (BTC) koers daalt onder $10.500, ligt een correctie op de loer?

bron: Coincap.io

Analisten over bitcoin

Weinig prijsactie dus dit weekend, zoals analist Martijn gistermiddag in zijn analyse ook al opmerkte:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Doordat het volume drastisch is opgedroogd zien we veel fakeouts. Grote, maar in verhouding, kleine orders, die de prijs kort pushen en dumpen maar vervolgens weer terug naar gemiddeld gaan.[/penci_blockquote]

De analist van Coindesk ziet nog steeds een bearish patroon op de BTC grafiek. Zodra weerstand bij $10.300 breekt, kan een diepere correctie volgen.

Josh Rager verwacht (en hoopt) deze week wel meer prijsactie, uitgaande van de Bollinger Bands indicator die ‘knijpt op de 4 uursgrafiek’.

Ook Big Chonis verwacht een dynamische week door het sluiten van de futuresgap op de CME beurs en Bakkt futuresplatform dat officieel vandaag gaat testen.

Bakkt testlancering

Bakkt is een platform waar institutionele beleggers kunnen handelen in future contracten van BTC. Deze contracten zijn gebacked (vandaar: Bakkt) met fysieke Bitcoins. Het moet een brug gaan slaan tussen de wereld van de Wall Streets en de digitale assets.

De User Acceptance Testing fase wordt vandaag afgetrapt. Met deze UAT wordt er een volgende stap gezet naar het volledig live gaan. Het is onbekend met welke klanten ze starten en wat de impact op de spotprijzen gaat zijn.

De definitieve lancering zal ergens in september zijn, aan het einde van kwartaal drie van dit jaar.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...