Bitcoin dipt onder $10.400, altcoins in donkerrood en Wells Fargo ondersteunt geen crypto aankopen

Bitcoin (BTC) is deze zondagavond nog onder de $10.400 gedipt en staat op moment van schrijven op $10.459, een verlies van ruim 6,5%. Diverse altcoins staan op een fiks verlies zoals Ethereum (-12%), Litecoin (-11,5%) en EOS (-11,5%). Analist Tom Lee van Fundstrat ziet de tweet van Trump als een positief signaal en de Wells Fargo bank in de VS accepteert geen aankopen van cryptomunten met haar bankpas.

Bitcoin (BTC) -6,5%

Bitcoin (BTC) heeft op moment van schrijven een verlies van 6,5%. Vandaag dipte de grootste cryptomunt onder het support van $11.000 en tot zelfs onder de $10.400.

Op de korte termijn moet bitcoin de week afsluiten boven de $10.577, aldus Josh Rager.

 

Tom Lee, analist bij Fundstrat ziet de tweets van Trump, waarbij hij bitcoin en cryptomunten niet ziet als geld, als een positief signaal.

Op de lange termijn blijft hij zeer positief over bitcoin. Een koers van $20.000 tot $40.000 in het laatste kwartaal in 2019 is een zeer plausibel scenario. Zijn voornaamste argument is Fear of Missing Out (FOMO) bij zowel instituties als particulieren.

‘Hiervoor is het wel nodig dat BTC weer voorbij het niveau $13.400 geraakt’

Tom Lee, analist Fundstrat

Ethereum (ETH) -12,3%

Ethereum heeft geen beste week achter de rug waarbij het meer dan 20% van haar waarde in dollar inlevert.

Ripple (XRP) -5,8%

Ook XRP, de cryptomunt van Ripple, levert ruim 5% in en daalt richting de $0,30, onder een koers waarmee het 2019 startte.

Altcoins

De rest van de top ziet er vandaag ook niet rooskleurig uit. Alle ‘major’ altcoins staan in de min.

Wells Fargo: ‘We ondersteunen geen crypto aankopen’

In antwoord op een vraag van een klant op Twitter, antwoordt de bank dat ze geen transacties met cryptomunten ondersteunen. De klant kan dus niet met zijn bankrekening coins kopen bij Coinbase of via de Cash app van Twitter.

Marktcijfers: Messari.io / Bitcoinwisdom.io
Grafieken: Coincap.io
Tom Lee quotes: Yahoo

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!