brian armstrong ceo coinbase
Nieuws » Coinbase CEO: ‘Verder kijken dan handel in bitcoin en crypto’

Coinbase CEO: ‘Verder kijken dan handel in bitcoin en crypto’

Brian Armstrong, chief executive officer (CEO) van Coinbase, wil zich meer focussen op adoptie van bitcoin en andere cryptomunten. Tijdens een AMA-sessie laat de topbestuurder weten dat hij over vijf jaar een heel ander bedrijf wil zien.

Minder focus op bitcoin handel

Coinbase moet volgens Armstrong meer worden dan een handelshuis voor bitcoin en andere cryptomunten. Hij wil meer dan alleen een platform bieden. Coinbase moet een van de vaandeldragers worden van de crypto industrie: het gaat om adoptie.

Armstrong vertelt tijdens het vragenrondje dat hij vooral mensen wil helpen. Nieuwe markten aanboren, mensen in staat stellen financieel verbindingen te maken etc.

Het klinkt als een hoop PR- en marketingpraat, maar een grote cryptobeurs als Coinbase is natuurlijk gebaat bij een groeiende sector.

Opvallend

Het is opvallend dat de CEO van de grootste cryptobeurs van Amerika zegt zich minder te willen richten op handel. Veel meer bedrijven moeten cryptocurrency op nummer één hebben staan.

”Over vijf jaar zien we hopelijk een nog verdere ontwikkeling. Er zijn dan duizenden bedrijven die crypto-first zijn”

Brian Armstrong

Een mooi streven en een leuk toekomstbeeld voor iedereen die interesse heeft in cryptomunten als bitcoin.

Coinbase

Coinbase zit ondanks deze relatief nieuwe plannen natuurlijk niet stil met het ontwikkelen van hun core business. Want dat is voorlopig nog steeds handel in cryptomunten.

De CEO geeft aan snel nieuwe functies te verwachten als het uitlenen van je cryptomunten en zelfs handelen met een hefboomconstructie. Met die laatste ontwikkeling voegt Coinbase zich straks in een rijtje met andere grote bitcoin en altcoinbeurzen als BitMEX en Binance.

Hoe adoptie bewerkstelligen?

Met de nieuwe doelstellingen van het bedrijf kan het misschien een voorbeeld namen aan andere grootmachten in de industrie. Sommige partijen zijn namelijk bezig met het ondersteunen van bitcoin ontwikkelaars.

In dienst van een bedrijf of door middel van een donatie worden developers geholpen om te blijven bouwen aan het open-source protocol van bitocin.

Recentelijk deed BitMEX een donatie van $60.000 aan een ontwikkelaar. Terwijl de CEO van Twitter een oud gediende van Google op de loonlijst zette om te werken aan bitcoin.

Ook zijn er stichtingen die helemaal gericht zijn op het financieren van bitcoin ontwikkelaars. Daar is het Hard Core Fund een goed voorbeeld van.

Opties

Er zijn tal van opties. En het blijft afwachten wat Coinbase precies op het vlak van adoptie en promotie gaat doen. Het willen en zeggen is één ding, nu nog doen.

Bron: Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder