anti-witwasregister UBO cryptojurist cryptobedrijven
Nieuws » Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Een Amerikaan genaamd Kunal Kalra is gepakt voor witwassen van $25 miljoen aan bitcoin. De man uit Los Angeles heeft toegegeven dat hij aan het hoofd stond van een organisatie waar methamfetamine werd verkocht en dus flink wat geld werd witgewassen. De 25-jarige crimineel kan een levenslange gevangenisstraf krijgen.

Bitcoin als tool

Bitcoin is als tool interessant om wit te wassen omdat je van niemand toestemming nodig hebt om gebruik te maken van het netwerk. Het nadeel voor criminele activiteit op het netwerk? Alle transacties zijn te volgen.

Met een beetje speurwerk kun je een hoop gegevens traceren en koppelen aan bepaalde personen. Je moet dus of heel erg goed zijn in het anonimiseren van je activiteiten op het netwerk of je bent te vinden.

  bitcoin meester  

Kunal Kalra

Kalra runde tussen 2015 en 2017 een bitcoinpinautomaat. Daar maakte hij deals met drugsdealers en andere criminelen. Op deze manier werd er voor $25 miljoen witgewassen.

Als klap op de vuurpijl verkocht Kalra ook nog bijna een kilo aan methamfetamine aan een undercover agent.

De witwasser is voorlopig nog niet af van de wetgevende macht in Amerika: ook in de staat Texas hangt hem een proces boven het hoofd.

Eerder dit jaar rolde de FIOD en Europol nog een bitcoin mixer op, Bestmixer zou worden gebruikt om geld wit te wassen. De gestolen bitcoin tijdens een hack van Binance zouden ook door mixers zijn gehaald.

Verboden adressen

De Verenigde Staten heeft een zwarte lijst voor bitcoinadressen die gekoppeld kunnen worden aan criminelen. Het United States Department of the Treasury houdt deze lijst bij en voegt daar adressen aan toe.

Niemand kan jou verbieden transacties te doen op het netwerk van bitcoin. Maar wanneer jij in aanraking komt met de ‘verboden adressen’ heb je waarschijnlijk wel een probleem.

Kortom: het is voor criminelen erg makkelijk om gebruik te maken van bitcoin, maar het is tegelijkertijd ontzettend moeilijk om je identiteit helemaal te verbergen wanneer mensen echt naar je opzoek zijn.

Opmerkelijk detail: De dollar wordt nog altijd veel meer gebruikt om geld wit te wassen, wel 800 keer volgens onderzoekers van Messari. Bitcoin is dus lang niet altijd de valuta die men kiest om geld te verduisteremanen.

Bron: Cointelegraph

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder