Perlin op Binance Launchpad. Hoe verging het de vorige projecten?

Binance heeft weer een nieuwe IEO aangekondigd voor op het Launchpad. Perlin is de volgende token die zich bij het platform mag melden. Gaat het weer zo’n succes worden als alle voorgaande projecten of kickt de dominantie van Bitcoin (BTC) ook bij dit soort evenementen in? We nemen in dit artikel ook ook een kijkje naar de eerdere projecten en bekijken hoe zij er op dit moment voor staan.

Binance Launchpad

Voor veel projecten is de Launchpad van Binance een mooie kickstart. Het zorgt namelijk voor enorm veel aandacht en vaak ook voor prijsstijgingen. Overigens is het voor Binance ook een prima deal: om mee te doen moeten speculators een handjevol BNB tokens apart zetten, wat de prijs van BNB weer opdrijft.

De tokennaam is PERL en het is een ERC-20 asset. In totaal is de hardcap voor de launchpad vastgezet op $6.700.000 met een supply van 86.530.500 PERL. In totaal is dit 8,38 procent van de totale supply van de munt.

Vanaf vandaag begint ook de holding-periode om je tickets voor de loterij te verzamelen. Sinds deze tokensale kan de holding-periode overigens al vóórdat het project is aangekondigd gaan beginnen met tellen. Het werkt dan dus met een terugwerkende kracht. Op 24 augustus kun je je tickets claimen en de dag daarna begint de loting. Er zijn nog een aantal andere regels die bij deze loterij ander zijn vergeleken met eerdere rondes.

Waar je bij het zevende project je BNB tokens 7 dagen moest vasthouden, moest dit bij het achtste project al 15 dagen zijn. Bij Perlin gaat het om een periode van van 30 dagen. De hoeveelheid tokens je hebt, geeft je recht op een bepaald aantal tickets. Heb je tussen de 50 en 100 BNB, dan krijg je 5 tickets en als je dagelijkse gemiddelde hoeveelheid BNB’s meer is dan 250, dan krijg je 25 tickets.

Perlin Network

Perlin ontwikkeld de zogenoemde Wavelelet distributed ledger op het ‘leaderless proof of stake’ consensus mechanisme. Het is de bedoeling dat er dApps op dit netwerk gaan runnen. Het zegt 31.240 transacties per seconden te kunnen verwerken binnen vier seconden. Het netwerk zal bestaan uit miljoenen nodes die deze transacties verwerken.

Perlin heeft verschillende samenwerking met organisaties zoals de overheid van Singapore. Vrij recent haalden ze geld binnen door investeringen van onder andere Kakao Investments.

Lees ook: Binance gaat Dusk Network (DUSK) noteren als eerste Nederlandse partij

Op Twitter liet het project weten dat ze al een jaar bezig zijn om om Launchpad te komen. Binance heeft eerst alles geverifieerd: van de code tot de partnerships die zijn gesloten. Na deze controle deed het team mee aan de Binance Hackaton in Singapore en nu is daar dan eindelijk launch officieel gepresenteerd.

Voorgangers

Perlin is al het achtste project dat sinds begin van het jaar aan het programma van CZ mee mag doen. Hoe gaat het eigenlijk met deze projecten? Op de website van Binance is een overzichtje te zien van alle projecten. Het zijn namen die veel rondgebazuind zijn: Matic, Bittorrent, Harmony en Fetch.AI, om er zo maar even een aantal te noemen.

Lees ook: Elrond (ERD) stijgt 1000%. Binance Launchpad en IEO’s blijken succesformule

Vaak is er rond de loterij en de vrijgave van de tokens een enorme hype. Zodra dat momentum voorbij is, raken veel projecten in de vergetelheid. Bittorrent is gedaald van 31 sats naar slechts 6 sats. Fetch.ai is gedaald van 25 dollarcent naar $0.08. Fetch.AI daalde van 0.00014000 naar 0.00000687 BTC. Zie voor alle projecten de tweet van Adrian Wijaya, die hieronder is bijgevoegd.

Het patroon is dat er wél winst te pakken is (en dan ook zeker in wel flinke percentages), maar dat het risico groot is dat de tokens gedumpt worden. Mocht je mee willen doen, dan hangen er dus wel risico’s aan. Achtervolg jij de hypes voor snelle profits of kies jij liever voor fundamentele projecten met een lange termijn visie? Laat het ons weten in de Telegram chat.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!