Nieuwsberichten » Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Bitcoin (BTC) staat op $10.125 op het moment van schrijver. Dat is bijna 6% lager dan gisteren op hetzelfde moment.

De koers van BTC dook eerder vandaag zelfs even onder de $10.000 op de meeste crytobeurzen. In onze meest recente analyse kwam dit scenario al naar voren. Als dit zich voort zet kan bitcoin wel eens zakken naar het gebied van $7.000. Maar zo ver is het (gelukkig nog) niet.

Altcoins

Bitcoin kent een flinke terugval, dat is ook aan de rest van de cryptomarkt te zien. Er is wel één kanttekening: alle coins in de top 10 doen het dan BTC vandaag, op Monero na.

Tegenover de dollar en euro staan alle grote cryptomunten in het rood, maar daalde de afgelopen 24 uur dus iets minder dan de aller eerste crypto.

  bitcoin meester  

Cryptotwitter

Een kleine greep uit het aanbod op cryptotwitter.

James Todaro deelt een leuk filmpje over het prijsverloop van de grote cryptomunten en de prestaties daarvan op het gebied van prijs. Opvallende namen in deze race zijn Binance Coin, Litecoin, Chainlink, TRON en Bitcoin.

Ook Monero is een opvallende naam, deze oudgediende heeft zichzelf weer teruggeknokt naar een plekje in de top 10 qua marktkapitalisatie.

PandaofBinance voorziet een grote daling voor BTC.

Waar veel mensen toch een daling verwachten, ziet Willem Middelkoop een mooi koopmoment.

Honey badger (honingdas in het Nederlands) is een meme in de bitcoinspace. ‘Honey badger don’t care’ wordt vaak gebruikt om aan te geven dat bitcoin zelf zich niet druk maakt om randzaken.

Het netwerk blijft groeien, de ontwikkelingen blijven doorgaan en de cryptomunt is sterker dan ooit. Er zit waarheid in deze meme. Door het decentrale karakter opereert BTC buiten de invloed van veel regeltjes en eventuele maatregelen buiten het netwerk.

Dat betekent overigens niet dat gebruikers van bitcoin en services niet gehinderd kunnen worden. Erik Voorhees, de CEO van cryptobeurs Shapeshift, laat bijvoorbeeld weten dat zijn diensten minder gebruikt worden nu het verplicht is je te registeren.

Bitcoin miners onderwater

Chinese bitcoin miners in de provincie Sichuan kregen te maken met heftige regenval in de regio. Een gedeelte van Sichuan kreeg hierdoor te maken met grote overstromingen.

Een grote miningpool, Poolin, tweet onderstaande beelden. Het ging er heftig aan toe en de hardware heeft het niet overleefd.

Tegenover The Block Crypto geef Molly Zhang (admin in de Telegram groep van Poolin) aan dat de mining hardware niet van haar werkgever is.

De hevige regenval heeft voor $140.000 aan schade gezorgd volgens het Chinese 8btc. Miners zitten in dit gebied omdat de elektriciteit hier goedkoop is.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder