Bitcoin dollar update
Nieuws » Brabander verkoopt huis voor 30 bitcoin. Arnhemmer doet boodschappen met BTC

Brabander verkoopt huis voor 30 bitcoin. Arnhemmer doet boodschappen met BTC

Twee voorbeeldjes van bitcoin in de praktijk. Een man uit Brabant verkoopt zijn huis voor bitcoin, terwijl iemand uit Arnhem zijn boodschappen doet met de grootste cryptomunt.

Tim Hanekamp uit Eindhoven verkoopt zijn huis voor bitcoin (BTC). Tegenover het Brabants Dagblad vertelt hij over zijn beweegredenen: ‘Ik ken niemand in Brabant die dit ooit heeft gedaan. Maar ik geloof in de techniek. Je hoeft niet naar een bank, hypotheekadviseur of een notaris.”

Bitcoin

Het huis staat te koop voor een prijs tussen de €250.000 en €300.000. Maar Hanekamp ontvangt het liefst keiharde bitcoin voor zijn huis.  Hanekamp: ”Het is handig omdat ik niet hoef om te wisselen. Er komt zoveel bij kijken. Je moet langs een hypotheekadviseur, je hebt weer te maken met rente.”

Bij een transactie met bitcoin heb je volgens de Brabander dus vooral minder administratieve rompslomp. Wanneer Hanekamp zijn huis heeft verkocht, gaat hij opreis in de camper: ”De waarde kan ooit best een miljoen per munt worden, dan koop ik een veel mooier huis.”

Bitcoin is in deze situatie dus vooral nuttig om verschillende tussenpersonen te omzeilen.

Betalen met BTC

Bitcoin is een betaalmiddel, maar het is nog lang niet voor alle situaties geschikt. Dat weerhoudt een Arnhemmer er niet van zijn boodschappen te doen met BTC.

Een Redditor toont trots zijn bonnetje van zijn aankopen. De gebruiker sumBTC heeft via het Bitcoin Lightning Network netjes betaald voor onder andere wat borrelnootjes en vissticks.

Het is in desbetreffende supermarkt een officieel betaalmiddel. Op veel plekken op het internet kun je al met bitcoin betalen, maar fysieke winkels ondersteunen het nog bijna niet. Als je toch graag met bitcoin of andere cryptomunten wil betalen ben je afhankelijk van bijvoorbeeld een betaalpas zoals die van Coinbase.

Bij deze specifieke winkel is er een manier om direct te betalen met bitcoin en de snelle tweede laag genaamd Lightning Network. Een scan van de QR-code en het is klaar.

De invoice voor de betaling:

Invoice: lnbc1291u1pw52arhpp5l0058eztzpz72c9yay5lp5qzkufrhzth33kx824m7zjayxedujpqdpvgf5hgjmpwdekzgzsv9uk6etwwssycs668p2r232z8ymscqzpgxqzjchun0dftyjpdgjavv3hz4lykn4vgqdsg60vtmm96672l686nq5sgxgqd9ykthd0lymnwvadshph2tvakgdyyv8slqnuuqtd8emufezdsp8r0wn0

bitcoin spar
Het bonnetje van de aankoop. Via Reddit.

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Australiërs met pensioenpotje dat bitcoin bevat kunnen boetes verwachten

Robin Heester

Bitcoin (BTC) net boven $10.000. De cryptomarkt houdt zich relatief rustig

Robin Heester

Long Bitcoin, Short the bankers! Dit is waarom we BTC wel/niet moeten omarmen

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder