walmart blockchain
Nieuws » Walmart wil patent voor blockchain aangedreven drones

Walmart wil patent voor blockchain aangedreven drones

Walmart heeft een patentaanvraag ingediend voor een drone-communicatiesysteem dat is gebaseerd op blockchain-technologie. Hiermee wil de retailgigant, een van de grootste bedrijven ter bedrijven, een communicatiesysteem tussen onbemande drones patenteren.

Walmart, blockchain en drones

Met het systeem zijn de operationele parameters van een drone te coderen en op te slaan. Zo kunnen drones elkaars locaties aan elkaar doorgeven. De ontvangende drone kan namelijk de parameters ontcijferen, lezen en ontcijferen.

De retailgigant is sinds 2017 bezig met het patenteren van blockchain-oplossingen voor drones. Zo diende Walmart in mei 2017 een patentaanvraag in voor een systeem van ‘Unmanned Aerial Delivery to Secure Location’.

  bitcoin meester  

Stablecoin?

Walmart flirt al langer met cryptomunten. Eerder deze maand is een patent ingediend voor een eigen blockchain-gebaseerde digitale valuta.

Volgens de documenten wil Walmart ‘een digitale valuta lanceren gebaseerd op een reguliere valuta zoals de Amerikaanse dollar. Eigenlijk gaat het hier dus om een stablecoin.

Doorverkopen van producten

Op 17 mei 2018 is er een patentaanvraag gedaan voor een blockchain oplossing voor een marktplaats of platform van tweedehands spullen.

De toepassing beschrijft een dienst die de aankopen van een klant registreert in de blockchain. Daarmee kan de klant items op een verkoopplatform doorverkopen met behulp van een bewijs van aankoop.

Voedselveiligheid

Het Walmart China Blockchain Traceability Platform is bedoeld om de voedselveiligheid te vergroten. Tien verschillende voedselsoorten zullen worden gevolgd op met behulp van het Walmart China Blockchain Traceability Platform.

Het project focust zich op het volgen van de keten van voedsel en andere levensmiddelen. De producten waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld vers vlees, rijst, paddenstoelen en verschillende oliën.

Minstens de helft van het verse vlees dat Walmart in China verkoopt moet straks te volgen zijn met behulp van dit nieuwe platform.

Bron: Cointelegraph

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder