waves dex cryptobeurs erc20 ethereum

Waves’ decentrale cryptobeurs ondersteunt ethereum (ERC20) tokens

Blockchainplatform Waves (WAVES) gaat op ethereum gebaseerde ERC20-tokens ondersteunen op haar decentrale ruilbeurs (DEX). Dat maakt de Russische partij afgelopen week bekend, waarmee ze nieuwe projecten en beleggers wil aantrekken.

Waves Platform

Met haar Initial Coin Offering (ICO) wist het project van de Rus Sasha Ivanov maar liefst 30.000 bitcoin (BTC) op te halen medio 2016.

Het WavesNG protocol is naar eigen zeggen één van de snelste openbare blockchains. De code is vanaf 0 opgebouwd en is niet gebaseerd op een andere cryptomunt zoals bitcoin of ethereum.

Ook de tokens afkomstig van de zakelijke applicatie Vostok en de Ergo token (EFYT) worden ondersteund.

Vorig jaar is er gestemd om ERC-20-tokens te ondersteunen. Bancor (BNT) ia als eerste ERC20 token geplaatst op onze DEX. Nu is het de beurt aan ethereum en ERC20 tokens. Het ondersteunen van bitcoin staat gepland voor september.

Waves koers

Op moment van schrijven is de prijs van de token WAVES is $1,32 en 1273 satoshi volgens marktvorser Cryptocompare (munteenheid van bitcoin/BTC, red).

Contrair tot andere cryptomunten lag het hoogtepunt van Waves juist in een periode dat de rest van de cryptomarkt het moeilijk had. Maar sinds eind 2018 is de koers van de cryptomunt gedaald onder de opmars van bitcoin (BTC).

WAVES/BTC (bron: Tradingview)

Meer weten over de bitcoin koers? Lees de BTC analyse van Mr. Coingrats van deze zondagavond.

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!