Dit is hoe Vitalik Buterin van Ethereum ICO scams tegen wil gaan

De Ethereal Summit vindt momenteel plaats in Tel Aviv. Tijdens dit event is er een Q&A over Ethereum 2.0 met Vitalik Buterin. Er werd gediscussieerd over de toekomst van het netwerk en voornamelijk over oplossingen wat betreft de schaalbaarheid.

Maar Vitalik vertelde ook over Decentralized Finance (DeFi), een van de populairste trends van de afgelopen maanden. Hierbij sprak hij een kwestie die sinds 2017 veel zorgen opleverde: het grote aantal Initial Coin Offerings (ICO’s) scams.

Alhoewel de hype al behoorlijk is afgenomen door onder andere IEO’s en een gebrek aan interesse, komt Vitalik met zijn oplossing.

Public Interest Project: passende spin op ICO’s

ICO’s waren een hot topic in 2017 en het grootste deel van 2018. Toch bleek het merendeel van de projecten hun beloften niet waar te kunnen maken. Start-ups konden het product waarvoor ze geld hebben ingezameld, niet verder ontwikkelen. Er waren ook ICO die überhaupt geen intentie hadden om iets te ontwikkelen. Zij waren alleen uit op jouw geld.

Tijdens het panel stelde Vitalik Buterin een oplossing voor die mogelijk werd gemaakt door het concept van gedecentraliseerde financiering. Hij verwijst naar de oplossing “public interest project” en gaf de volgende uitleg:

Dit is een draai aan het ICO-idee dat ik anderhalf jaar geleden had. Dus het idee is, in plaats van ICO’s waar mensen hun geld gewoon heen sturen, heb je een regeling waarbij mensen hun tokens in een smart contract plaatsen. […] De ontwikkelaars hebben geen toegang tot de tokens. In plaats daarvan, wordt dat geld in compound gestopt, of een ander “interessant” ding […] en dan gaat de rente naar de ontwikkelaars.

Vitalik

Met andere woorden, in plaats van dat mensen blindelings op een bepaald project vertrouwen, zouden ze hun tokens moeten opsluiten in een smart contract.

Dat geld zou dan worden ingezet in een DeFi-oplossing met een bepaalde rente. Zo zou het project zijn toekomstige inspanningen financieren. Het idee is vrij interessant, vooral omdat het het risico voor beleggers verminderd.

De kracht van gedecentraliseerde financiën

Gedecentraliseerde financiering is de afgelopen maanden misschien wel een van de meest populaire onderwerpen in de cryptowereld. Toch waarschuwde Buterin dat mensen niet hun geld in DeFi-protocollen moeten stoppen omdat ze nog niet genoeg zijn getest.

Ik ben erg enthousiast over wat DeFi in principe biedt. Het idee dat iedereen, waar ook ter wereld, gewoon toegang heeft tot een systeem waarmee ze elkaar kunnen betalen […] en hen in feite hun eigen financiële exposure kunnen laten kiezen, is zeer krachtig voor mij.

Vitalik

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!