bitcoin-politie
Nieuws » Noorse Bitcoin miljonair springt van balkon om overvallers te ontvluchten

Noorse Bitcoin miljonair springt van balkon om overvallers te ontvluchten

Een poging tot een overval van een Noorse bitcoin miljonair nam plots een verrassende weging: de rijke bitcoiner besloot van zijn balkon te springen. Volgende maand buigt de Noorse rechtbank zich over deze zaak. Dat meldt TV 2.

Het slachtoffer staat volgens de lokale media in de spotlight in Noorwegen en vergaarde zijn vermogen van ruim $11 miljoen door zijn lange aanwezigheid in de cryptospace.

Overval

De overvaller belde gewoon aan bij het slachtoffer. De rijke man werd na het openen van de deur geconfronteerd met de loop van een shotgun.

In de aanklacht worden ook de woorden van de overvaller genoemd: ”Ga liggen, of ik schiet.” Er is geen schot gelost, want de ongelukkige bitcoiner wist te ontsnappen. Hij sprong van zijn balkon de straat op. Het is onduidelijk wat de sprong voor schade heeft aangebracht, maar het kwam door deze actie wel tot een ontsnapping.

In de berichtgeving is de naam van het slachtoffer niet genoemd, maar het gaat waarschijnlijk om de eigenaar van een crypto business. TV 2 benadrukt dat het ging om een publiek figuur die door zijn vergaarde fortuin in de spotlight stond.

  bitcoin meester  

Misdaad

Een Russische crypto vlogger werd eerder dit jaar dood gevonden in het huis van zijn moeder. Het leven in de spotlight en de bedreigingen werden de influencer teveel.

De mede-oprichter van het Poolse Bitmarket is ook slachtoffer geworden van zijn ondernemingen in de cryptospace. De ondernemer werd dood in een bos gevonden. Bitmarket heeft kort daarvoor haar deuren gesloten. Daarbij verloren honderden klanten in totaal 2300 bitcoin.

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder