eos ethereum developers

Onderzoek: Ethereum (ETH) blijft populair onder ontwikkelaars

De activiteit op het ethereum netwerk blijft onverminderd hoog liggen, zo blijkt uit een nieuwe blockchainanalyse van Santiment. Zo is de activiteit van een aantal decentrale applicaties groeiende en raakt de ERC20 variant van Tether populair.

1. Ontwikkelaars

Ethereum blijft voor het ontwikkelen van decentrale applicaties (DApps) populair onder ontwikkelaars.

De onderzoekers hebben een vergelijking gemaakt tussen de activiteiten bij ethereum en ‘concurrent’ EOS. Daaruit blijkt dat de activiteit bij de eerstgenoemde blockchain tot 4,5 hoger ligt.

De onderstaande grafiek maakt dit verschil eens te meer duidelijk.

crypto dev activiteit
Vergelijking EOS en Ethereum dev activiteit (bron: Santiment)

 

2. ERC20 apps en Tether

Maar aan welke decentrale apps werken de ontwikkelaars bij ethereum? Uit dit overzicht, eveneens van Santiment, blijkt dat in augustus bij Storj de meeste activiteit te bespeuren is.

Storj is – kort uitgelegd – een decentrale variant op centrale clouddiensten van Amazon en Google. Ook de projecten Status en Aragon scoren hoog qua activiteit.

Activiteit ethereum ontwikkelaars (bron: Santiment)

Tether transacties

Naast het ontwikkelen van nieuwe applicaties, wordt het bestaande netwerk gebruikt voor transacties, grotendeels gerelateerd aan exchanges.

Ook stablecoin zoals Tether USDT weten het netwerk van ethereum te vinden. De ERC20 variant van USDT wordt steeds meer gebruikt.

Zo was vorige week Tether verantwoordelijk voor 40% van alle ERC-20 transacties en daarmee bereikte het een nieuw record.

Dat heeft een aantal verklaringen: USDT wordt van het Omni Protocol (een bitcoin hard fork door Tether, red.) los geweken.

Maar ook exchanges als Binance, Poloniex en Huobi zijn de ERC20 token gaan noteren aan hun beurs.

In de afgelopen week zijn er op één dag meer dan 100.000 actieve USDT-ETH-adressen gebruikt:

3. Transactiekosten ethereum hoger bitcoin

Meer activiteit op een netwerk heeft ook een keerzijde. Medio augustus waarschuwde Vitalik Buterin voor een ‘te volle blockchain’.

Een van de oplossing die de frontman van Ethereum als ‘onchain’ schaalbaarheidsoplossing aandroeg: het gebruiken van de blockchain van bitcoin cash.

Met het verstoppen van het netwerk worden de gebruikers ook op hogere kosten gejaagd. De transactiekosten op ethereum zijn de laatste weken namelijk significant gegroeid.

Sinds het begin van de maand zijn deze 230% duurder geworden en daarmee zijn de gemiddelde ‘daily fees’ voor ethereum voor het eerst in 6 maanden duurder dan die van Bitcoin.

Ethereum 2.0

Op fundamenteel niveau ligt er het plan om het netwerk van ethereum compleet te vernieuwen naar een proof-of-stake concept.

Het moet onder meer de transactiesnelheid van het netwerk verbeteren. Het is een vernieuwing die in stapjes gaat.

Zo is er nog geen echte datum voor Ethereum 2.0 bekend gemaakt. Wel komt in 2020 de Istanbul-update eraan, waarvan onlangs de testnet en mainnet zijn uitgesteld.

Nu moet Istanbul ‘live’ gaan na Devcon, de belangrijkste ontwikkelaarsconferentie van ethereum, die van 8 tot 11 oktober plaatsvindt in Osaka. Zoals de Ethereum Foundation verklaarde:

Een van de lessen die vorig jaar met het Byzantium-fork is geleerd, is dat we niet moeten proberen het testnet en de mainnet-fork tegelijkertijd bekend te maken

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!