telegram ton cryptomunt
Nieuws » Telegram stelt code TON blockchain van $1.7 miljard beschikbaar

Telegram stelt code TON blockchain van $1.7 miljard beschikbaar

Het blockchain-project van Telegram, Telegram Open Network (TON), gaat de laatste fase van de ontwikkeling in. De code om een node te draaien op het netwerk is in te zien in het testportaal. Het berichtenplatform maakt hiermee een grote stap naar een officiële release.

De programmeurs en andere geïnteresseerde in dit nieuwe project kunnen nu aan de slag met het instellen van een full node, een validator node en een kijkje nemen via de block explorer.

Iets vertraagd

Volgens bronnen van Coindesk stond de release op 1 september gepland, maar dat werd 6 september. Volgens de CTO van TON Labs, Mitja Goroschevsky, draaien er nu 100 nodes van het bedrijf op het testnet. Daarnaast zijn er nog tal van nodes gestart met behulp van de $1.7 miljard (!) dat is opgebracht tijdens de verkoop van de TON-tokens.

De release was eerder gepland voor 1 september, volgens de bronnen die bekend zijn met de voortgang van het project, maar werd om onduidelijke redenen een paar dagen uitgesteld.

  bitcoin meester  

Testnet

Wat kan men verwachten van de testportaal? Goroshevsky: ”De broncode voor het runnen van een full node voor het testnet om block te maken en te verifiëren. De Lite client is al enige tijd beschikbaar. TON Labs komt met een publieke beta voor de ontwikkeltools aanstaande maandag.”

Er komt dus nog een hoop aan. Telegram moet haast maken, want men wil op 31 oktober live met het officiële netwerk. Tot die tijd is er de mogelijkheid foutjes te ontdekken en deze op te lossen. Daarna zal de code in het wild moeten worden losgelaten.

Telegram blockchain

De blockchain van Telegram maakt gebruik van het proof-of-stake protocol. Validators, dit zijn gekozen mensen met een flinke stapel tokens, valideren de blocks. De mensen met het meeste geld op het netwerk hebben dus de macht in handen.

Volgens TON Labs kan de blockchain ook werken met software dat is gebouwd voor en op Ethereum. Daar zijn dus wat interacties mogelijk.

Token?

Het is nog onduidelijk wat de token en de blockchain voor functie gaan hebben. Telegram is een populair platform om te praten over bitcoin en andere cryptomunten. Er is dus een doelgroep, maar voorlopig lijkt TON gewoon weer het volgende (smart contract) platform.

Wel is het een platform met diepe zakken, zeker na de succesvolle investeringsrondes waar $1.7 miljard werd opgehaald.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Gerelateerde berichten

‘Telegram start dit weekend met testen blockchain’

Wessel Simons

Is de cryptomunt van Telegram (GRAM) te koop bij cryptobeurs Liquid?

Robin Heester

Telegram (GRAM): Aan de slag op het testnet van Telegram Open Network (TON)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder