Videogame Doge Racer nu met cryptomunt DOGE af te rekenen

Doge Racer is een indie videogame gemaakt door een fan van Dogecoin. Bij de volgende update kunnen spelers de betaalde versie afrekenen met de cryptomunt DOGE.

Wat is Doge Racer?

De ontwikkelaar achter de game is Anthony Cicero, die het platform TCiceroDev.com beheert. De game is qua vormgeving te vergelijken met de ‘Mario Kart’ van Nintendo.

In het spel komende diverse elementen terug: zo bestuurt de Shiba Inu-hond (de Dogecoin-mascotte) de raceauto en kun je een heuse cursus doorlopen om DOGE te minen.

Welke andere veranderingen zijn er doorgevoerd?

  • Een vroege versie van Doge Racer VR (virtual reality) is nu beschikbaar
  • Nieuwe functionaliteiten: Dogecoin-banden, Dogecoin Mine en Crypto Highway zijn toegevoegd

Om het spel met Dogecoin te kopen, moeten spelers eerst een account aanmaken. Na het aanmelden is het mogelijk om het spel te kopen met DOGE. De huidige prijs is 1.000 DOGE, wat op moment van schrijven neerkomt op ca. $2.20.

Lees ook – Jackson Palmer, bedenker Dogecoin (DOGE) stopt met social media

Dogecoin ontwikkelingen

Dogecoin heeft de versie 1.14 in juni 2019 uitgebracht en het Twitter-account Dogecoin Developers meldt dat de nieuwe versie door 40% van de community in gebruik is.

De update brengt nieuwe functies met zich mee en de nodige bugs zijn er opgelost.

Dogecoin.com eigendom

Verder is het domein Dogecoin.com nu overgedragen aan de senior ontwikkelaar Ross Nicoll. De website is gemaakt door Jackson Palmer en Billy Markus, de oorspronkelijke oprichters van Dogecoin.

De twee oprichter zijn niet meer actief bij Dogecoin. Onder meer daarom is besloten om het eigendom over te dragen aan de huidige ontwikkelaars.

Zo wil het bestaande team de ontwikkelingen van Doge beter gaan promoten.

Lees ook – Ontnuchterend: Dogecoin (DOGE) meer gebruikt dan Bitcoin Lightning Network

bitcoin kopen

Bron: Blokt.com

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!