‘Apple ontwikkelt geen cryptocurrency, dat is aan de overheid’, aldus Tim Cook

Tim Cook, de grote baas van techgigant Apple, laat weten dat het bedrijf geen aanstalten maakt om een eigen cryptocurrency te ontwikkelen.

Apple en crypto

Daarmee neemt het dus een ander standpunt in dan Facebook. In een interview met de Franse financiële krant Les Echos, laat hij zich uit over dit onderwerp:

‘Ik denk dat een valuta in de handen van landen moet blijven. Ik voel mij niet goed bij het idee dat een private groep of een privaat bedrijf een concurrerende munt ontwikkelt.

Vorige maand liet Jennifer Bailey weten dat het bedrijf de ‘cryptocurrencies in de gaten houdt’. Zij is de vice president van Apple Pay. Ze ziet het als een ‘interessant idee met potentieel voor de lange termijn‘. Grote baas Cook staat hier dus anders in.

Hij voegt er namelijk aan toe:

“Geld moet net als de defensie bij de overheid blijven. Dat is hun taak en missie. Wij stemmen met verkiezingen op de vertegenwoordigers voor de overheidstaken en -verantwoordelijkheden. Bedrijven zijn niet gekozen en moeten zich dus ook niet in deze richting manifesteren.”

Tim Cook

Blockchain is voor Apple echter wel een technologie die ze onderzoeken. Eerder dit jaar maakten zij duidelijk dat het een doel is om de inkoop van grondstoffen via de blockchain op een verantwoordelijke manier te laten verlopen. Hiervoor zijn hebben ze enkele richtlijnen opgesteld.

Facebook en Libra

Waar Apple marktleider is op het gebied van de verkoop van fysieke producten (zoals iPhones en iPads), slaat Facebook een andere weg in.

De reus op het gebied van data en sociale media werkt aan de Libra. Gisteren maakten zij een tijdlijn bekend over de ontwikkelingen.

Het is het streven om met steeds meer partners een steeds ‘decentraler’ netwerk te creëren. Om dit te bereiken ontwikkelt het Libra-team een pre-mainnet en een testnet.

Over exacte deadlines wilde Mark Zuckerberg vorige week in een interview nog niet verder uitwijken. Eerder is door de Libra Association wel gesproken over eind 2020.

Bron: The Block Crypto

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!