Bitcoin (BTC) analyse: koers stijgt naar $8.600, is de bottom al gevonden?

Na de flinke daling van eind september, lijkt het er op dat de koers van Bitcoin sterk genoeg is om boven de $8.000 te blijven. We zagen de afgelopen dagen een sterke stijging naar de $8.600. Het lijkt er op dat er een goede support is gevormd wat tevens dient als een veilige bottom.

Echter is een short term test van de $8.000 niet uitgesloten en lijkt dit een waarschijnlijke beweging. Het kunnen interessante weken gaan worden voor de koers: gaan we binnenkort weer richting het magische level van $10.000 of juist niet?

Bitcoin (BTC) analyse

Na een aantal dagen te hebben geconsolideerd rond de $8.000, heeft Bitcoin (BTC) een interessante beweging omhoog naar $8.600 gemaakt. De koopkracht bleek een sterke factor ondanks dat meerdere indicators lieten zien dat bears sterker zouden zijn.

Dit is een overwinning en een confirmatie van een sterke bottom. Het kan er op kan wijzen dat we momenteel geen prijzen meer onder de $8.000 gaan zien. Maar dat wil niet zeggen dat een mogelijke test van dat level onmogelijk is.

Indicators laten zien dat de rek er uit is en we eerst weer een consolidatie moeten vinden voordat de weg naar boven weer verder kan gaan. Mocht het huidige level niet in stand kunnen houden, dan is een hertest van de $8.000 support waarschijnlijk.

Dit is mooi te zien op de onderstaande chart. Hierbij zien we tevens het sterke resistance level op het moment op $8.700. Dit is namelijk het belangrijke R78 weekly Fibonacci pivot level. Dat level, zoals eerder gezegd, is vaak een indicatie waar reversals voorkomen.

Bitcoin hourly chart 10 oktober 2019

Mocht de koers rond dit level blijven hangen (tot de weekly close) en nieuwe pivots veroorzaken, dan kunnen we zeer waarschijnlijk een nieuwe beweging omhoog gaan zien.

Maar doordat dit level een reversal laat zien, lijkt een hertest van de huidige support waarschijnlijker. Tevens zijn de momentum indicators flink overbought, wat wijst op of consolidatie of een tijdelijke ommekeer.

Weg naar $10.000 dichtbij?

Tegelijkertijd lijkt de weg richting de $10.000 toch ook dichtbij. Het is wat voorbarig en er zijn meerdere sterke resistance levels waar Bitcoin doorheen moet breken, maar lagere timeframes laten namelijk zien dat een beweging omhoog op zeer korte termijn ook goed mogelijk is.

Dit kan er voor zorgen dat het sterke R78 level gebroken kan worden. Het breken van dat level maakt een continuatie omhoog zo goed als een gegeven, mits de prijs hier op hogere timeframes boven gaat sluiten.

Bitcoin 30m chart 10 oktober 2019

Conclusie Bitcoin

Zorgt dat er voor dat de prijs gelijk doorschiet naar de $10.000? Nee, er zijn meerdere sterke resistance zones alvorens de koers weer in die regio terecht komt.

Wanneer de huidige resistance gebroken wordt is $8.800 nog een belangrijk punt voordat de $9.000 gebroken kan worden.

Een break boven de $9000 mag als zeer bullish worden gezien. Mocht de prijs toch naar beneden zakken dan blijft de zone tussen de $7.500 en $8.000 nog steeds een erg sterke support welke niet zomaar zal breken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!