Tim Draper: ‘Bitcoin (BTC) wordt sneller dan VISA en banken verliezen controle’

Tim Draper heeft zich weer eens positief uitgelaten over Bitcoin. De miljardair geeft aan dat overheden, banken en betaalgiganten zoals Visa maar eens moeten uitzoeken hoe ze met Bitcoin en andere cryptocurrencies om moeten gaan.

Bitcoin in de traditionele wereld

Deze uitspraak deed in een interview op het YouTube kanaal Simulation.

Hij sprak over de oorsprong van geld en waarom hij gelooft dat Bitcoin klaar is om een nieuwe (valuta)revolutie aan te doen wakkeren.

“De meeste valuta zijn ontstaan omdat mensen er in geloofden. Het startte met schelpen, het veranderde in goud en daarna stapten we over naar een systeem waarin we vertrouwden op de belofte van de overheid om alles omtrent het geld te regelen.”

Tim Draper

Hij vervolgt zijn redevoering met de ontdekking dat er ineens een valuta kwam waarbij dit vertrouwen ineens niet meer nodig is. Het nieuwe geld is niet gebonden aan een overheid of aan een geografische locatie.

Het bevrijdt ons, want overheden hebben geld altijd gebruikt om controle te houden over verschillende zaken. We kunnen nu snel en eenvoudig geld versturen over landgrenzen heen. 

Hij heeft het hier natuurlijk over bitcoin en de BTC munt die bij dit decentrale netwerk hoort.

Lees ook: Is Bitcoin (BTC) de volgende stap in de ontwikkeling van geld?
bitcoin meester

‘Bitcoin als beste en enige oplossing’

Deze technologie is volgens Draper sneller, goedkoper en beter dan ieder ander alternatief dat er bestaat.

“Wij zijn deze weg ingeslagen, en overheden moeten er maar achter komen hoe zij zich hier aan gaan aanpassen. Ze moeten veranderen omdat ze geen controle meer gaan hebben over de mensen en over het geld.”

Naast dat Bitcoin geen last heeft van landsgrenzen of internationale sancties, kan het uiteindelijk ook (na enkele technologische verbeteringen) veel sneller worden.

Mensen en bedrijven gaan VISA (en de transactiekosten die hierbij horen) dan vermijden. Ook voor dit soort partijen is Bitcoin dus een gevaar.

“Je vraagt je af waarom die banken zo groot zijn en die bankiers allemaal zo rijk? Waarom zijn ze allemaal zo goed gekleed? Dit komt omdat 2,5 tot 4% van elke transactie die u ooit doet, wordt opgepikt door de creditcardmaatschappij en de bank krijgt het grootste deel daarvan.”

Tim Draper

Banken voelen zich volgens Draper (terecht) bedreigd. Met een Bitcoin in plaats van een dollar, verliest deze bankier haar machtspositie.

Draper zat al wel vaker aan het goede eind met zijn visie en de daarop gebaseerde keuzes. Eerder investeerde hij in Skype, Hotmail, Tesla, SpaceX, Twitter, Coinbase en Robinhood.

Eerder dit jaar sprak hij een voorspelling uit over Bitcoin: $250.000 vóór het einde van 2022.

Bron: Dailyhodl

Mis niks meer!
Invalid email address