bitcoin btc update koers prijs

CME maakt details opties op Bitcoin (BTC) futures bekend

Ruim een maand geleden kon je lezen dat de Chicago Mercantile Exchange (CME) met een nieuw product kwam. Het plan was om in 2020 met opties op Bitcoin futures te komen.

Gisteren kwamen ze in een blogpost met meer duidelijkheid en details over dit plan.

CME Bitcoin opties

De tijdspanne waarin dit allemaal klaar moet zijn, is iets aangescherpt: begin 2020. De enige horde die nog overwonnen moet worden, is dat ze nog goedkeuring moeten krijgen van de beleidsmakers.

Ieder contract is gebaseerd op een van de bitcoin futures contracten van de CME. De contracten worden genoteerd in Amerikaanse dollars per bitcoin met een ticker van $25. Ieder contract representeert 5 BTC.

  • De waarde is gebaseerd op de gereguleerde CME CF Bitcoin Reference Rate. Dit is een ratio die iedere op basis van grote echanges en handelsplatformen de waarde van bitcoin berekent.
  • De contracten zijn gesetteld in CME Bitcoin futures
  • Handelaren kunnen sparen op margins door middel van margin offsets
  • Het beperkt het risico van wanbetaling van de tegenpartij door middel van central clearing
  • De opties vergroten de mogelijkheid om keuzes te maken omtrent risicomanagement en het bouwen van strategieën.

In onderstaande video zijn alle details over deze opties nogmaals duidelijk uitgelegd.

Institutionele beleggers

De CEO vermeldt dat de vraag voor BTC bij institutionele beleggers groeit. Ze wachten echter nog steeds op goedkeuring van de regelgevende instanties.

Met een optie krijgt een koper het recht om een future contract te kopen of te verkopen voor een vooraf bepaalde prijs en afloopdatum. De onderliggende waarde van de optie is dus de future. Door middel van een future kan een handelaar speculeren op een hogere of lagere koers van bitcoin.

De CME komt met dit nieuws, vlak nadat Bakkt hetzelfde product presenteert. Bakkt biedt deze opties echter al aan vanaf 9 december en dus loopt het platform van de ICE voor op de beurs uit Chicago.

Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt, vertelde in een blogpost dat ze feedback van klanten had ontvangen met het verzoek om de bitcoin-opties bovenop de haar bestaande futurescontracten.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!