bitcoin btc update analyse

Bitcoin (BTC) op $9.230, Satoshi Nakamoto publiceerde 11 jaar geleden de whitepaper

Op moment van schrijven kost één Bitcoin (BTC) ongeveer $9.230. Dit is 0,3% lager dan gisteren. Het volume neemt ook langzaam af. Het afgelopen etmaal is er voor iets meer dan $19 miljard aan BTC verhandeld.

Gisteren kon je in de TA van Big Bang Crypto lezen hoe het grotere plaatje van de koers zich houdt aan de Four Wave Theorie. Volgens deze theorie zitten we nog steeds middenin een bullmarkt.

Scott Melker ziet dat BTC in een patroon zit dat op z’n eind komt. Het is een bearish pattern die in 53% van de gevallen omhoog schiet en in 63% van de gevallen zorgt voor een uptrend. Ook de RSI en de trading divergence vertellen dat Bitcoin de komende dag(en) zomaar weer een pump kan gaan maken.

11 jaar Bitcoin

Vandaag exact 11 jaar geleden publiceerde Satoshi Nakamoto zijn visie over revolutionair monetair geld in de welbekende whitepaper.

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System

Hij bracht verschillende (deels al bestaande technieken) bij elkaar in één digitaal netwerk. Blockchain, Proof-of-Work en de Distributed Ledger Technologie: het zijn stukjes technologie dat Bitcoin maakt wat het is.

Overigens interessant: het woord blockchain komt geen enkele keer voor in de whitepaper.

Bitcoin is van een anoniem projectje uitgegroeid naar een munt die zich steeds meer op monetair vlak begint te bemoeien. Het laat bij uitstek zien waarom de gevestigde orde (en fiat valuta) níet werken en BTC wel.

Inmiddels is er voor $1 miljard aan transactiekosten verstuurd met het decentrale netwerk. Tuur Demeester ziet dit bedrag als een indicatie van de strekte en veiligheid van het netwerk.

Het Halloween Effect

Het is vandaag 31 oktober en dus is het Halloween. Er is een theorie die aangeeft dat aandelenmarkten en andere activa vanaf deze dag beter presteren dan andere helft van het jaar.

Sommige analisten gebruiken meer tools om mee te treden, zoals datums, cycli, wiskunde en zelfs astrologie. Maar er is dus ook een trading theorie rondom Halloween.

De theorie heet ook wel de Halloween Strategy en deze houdt in dat men een asset koopt en in de winter hodlt. Dit doen ze met de term ‘sell in May and go away’.

Newsbtc heeft de chart van Bitcoin erbij gepakt en gekeken of hier iets zinnigs over te zeggen valt.

De zes maanden na Halloween zijn historisch gezien inderdaad goede maanden voor Bitcoin. Met stijgingen van 41%, 117% en 52% was het vooral van 2015 tot 2017 een goede tijd. Afgelopen jaar daalde de koers met 12,5%.

Er kunnen geen keiharde bewijzen aan deze theorieën gehangen worden. Tussen de ‘Halloween tijden’ was er namelijk ook genoeg winst te behalen.

Eer zijn wel steeds meer voortekenen dat we de komende winter een cryptozomer gaan zien. Onder andere de halving in mei 2020 lijkt hier een belangrijke factor in te zijn. Gaat het Halloween Effect dit jaar weer resulteren in mooie prijsstijgingen? Laat ons in de Telegram chat weten wat jij er van denkt.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!