drugs dark web bitcoin btc

Drugsdealer op dark web moet $158.000 aan bitcoin (BTC) terugbetalen

Een Amerikaanse rechtbank heeft de drugsdealer Christopher Bania, veroordeeld tot het terugbetalen van 17 bitcoin (BTC). Tegen de huidige prijs van BTC gaat het om een bedrag van circa $158.000. Dat meldt Cointelegraph op haar site.

Bitcoin (BTC) terugbetalen na uitspraak

Dat heeft de rechtbank van de Amerikaanse staat Wisconsin op 19 oktober bepaald in een gerechtelijke uitspraak. Het gaat om iets meer dan 16,9 bitcoin dat op het LocalBitcoins account van Bania is aangetroffen.

Opmerkelijk is dat de veroordeelde niet alles heeft in te leveren. Zo mag hij onder meer 124 bitcoin (omgerekend 1,15 miljoen dollar) houden. Net zoals een onbekende voorraad aan andere cryptovaluta en 50.000 dollar in cash. Dit zijn allen bezittingen die in beslag zijn genomen na zijn arrestatie thuis.

Bania werd verdacht van witwassen, drugshandel en het runnen van een drugsorganisatie. De verdachte heeft altijd volgehouden dat het alléén om de handel en distributie ging. Daarvoor staat al een maximale gevangenisstraf van 20 jaar.

Hij heeft de verkoop van marihuana, cocaine, MDMA en LSD op het dark web bekend. Maar hij ontkent de handel in pillen, heroïne en crack. De drugs werd namelijk ook aangetroffen bij hem thuis.

De Amerikaanse douane stuitte op Bania, nadat het twee pakketten MDMA uit België wist te onderscheppen. Na uitgebreid digitaal onderzoek op het dark web, is de ‘nauwkeurige’ administratie van Bania achterhaald.

Bania is veroordeeld tot een gevangenisstraf, die 9 december begint.

Dark web en bitcoin

Regelmatig zijn er rechtszaken in de VS waarbij verdachten voor drugshandel op het dark web veroordeeld worden. Zo is er een koppel uit Californië die in augustus dit jaar veroordeeld is. Eind juli is een man uit Florida veroordeeld tot het betalen van $4 miljoen na het oprollen van zijn opiumhandel.

De donkere krochten van het internet geldt als een plek om zaken te verkopen die niet in ‘normale’ webshops te krijgen zijn. Door met bitcoin af te rekenen denkt men anoniem te zijn, maar het bitcoin netwerk zijn pseudo-anonieme transacties. Iemands identiteit is na analyse te koppelen aan iemands publieke adres op de bitcoin blockchain.

In juli was er het nieuws dat er $603 miljoen aan bitcoin (BTC) van eigenaar wisselt op het dark web. Dat bleek uit onderzoek van Chainalysis, en dat volume ligt weer hoger dan de jaren ervoor, met uitzondering van piekjaar 2017.

Ander onderzoek van Messari laat juist zien dat Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten wereldwijd geen grote rol speelt in illegale financiële activiteiten. Volgens dat onderzoek wordt er 800 keer meer witgewassen met alleen de Amerikaanse dollar. Per $1 in BTC wordt dus $800 (!) schoongemaakt met behulp van de dollar.

Lees ook – Drugsdealers jarenlang cel in vanwege verkoop cocaïne voor bitcoin (BTC)

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!