Weekoverzicht week 41: Bitcoin prijs bij $8.300, Satoshi, cypherpunks, Nick Szabo en bitcoin miljonairs

Wederom een bomvolle nieuwsweek waaruit we een selectie hebben moeten maken. Zo komt onder meer aan bod: de bitcoin prijs; bitcoin miljonairs en cryptobeurzen; de oorsprong van bitcoin (BTC) en de cypherpunk-beweging.

Bitcoin prijs gaat vooral zijwaarts

De afgelopen dagen is het wat saai op de borden met zeer weinig prijsactie. Bitcoin blijft onder de $8.400 'hangen' en dipt ook niet onder de $8.300. Op de onderstaande grafiek staat de koers van de afgelopen vijf dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Circa één maand geleden stond de koers nog boven de $10.000, maar in de maand oktober is de koers niet meer boven de $8.700 gekomen (met uitzondering van een paar wicks, red.).

De markt is afwachtend, wellicht hopend een laatste dip om nog voor de aankomende halvening in mei 2020 in te kopen?

Bron:

Weekoverzicht week 41: Bitcoin prijs bij $8.300, Satoshi, cypherpunks, Nick Szabo en bitcoin miljonairs

Dit is er volgens analist/trader Josh Rager aan de hand:

Cypherpunks en de oorsprong van bitcoin

We blikken terug op de oorsprong van bitcoin in een uitgebreid artikel van Marvin Kroon. Hij gaat onder meer in op:

Nick Szabo: ‘Bitcoin (BTC) is oneindig veel beter als betaalmiddel dan Libra’

Deze week sprongen weer een paar kikkers uit de Libra kruiwagen van Facebook. Onder meer VISA en Mastercard doen in navolging van Paypal afstand van het blockchainproject.

Nick Szabo was er op Twitter als de kippen bij om bij David Marcus, de blockchain lead bij Facebook, erin te wrijven dat bitcoin 'beter geld' is dan Libra.

Nog meer opmerkelijk nieuws:

Tweet van de week: Peter McCormack daagt bitcoiners uit

Zoals bij elke subcultuur gelden er ook in de bitcoin community een aantal ongeschreven regels. Zo is één regel: zelfbeheer van de private keys vanwege privacy-overwegingen.

Podcast Peter McCormack daagt op Twitter bon ton bitcoin uit met de tweet: ik vind mijn custodial lightning wallet veel gebruiksvriendelijker dan de non-custodial on chain bitcoin wallet.

Robin Heester bij BNR Cryptocast over het streamen van geld

Heester is mede-oprichter van New Block Media BV en hoofdredacteur van de site bitcoinmagazine.nl. Tijdens het gesprek komt aan de orde: crypto-journalistiek, bitcoin maximalisme en betalingen in een milliseconde: het streamen van geld!

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben onze webshop gelanceerd, waar een supercool astronauten-shirt te koop is. Binnenkort volgen een paar nieuwe items.

Stageplekken bij New Block Media!

New Block Media, de uitgever achter bitcoinmagazine.nl en blockchainstories.com heeft per 1 december 2019 twee stageplekken.

We zoeken derde - of vierdejaarsstudenten die gespecialiseerd zijn in online marketing, multimedia design of journalistiek.

Interesse? Neem contact op met Wessel Simons via [email protected].

Bitcoin Journaal #12: 8 exchanges hebben 1,2 miljoen BTC, bitcoin opties in 2020 & meer

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...