bitcoin btc bear

Analyse: ‘Prijspunt van $7.700 is cruciaal voor Bitcoin (BTC)’

In deze technische analyse zoomen we verder uit. We bekijken de grafieken van bitcoin (BTC) met een ruimere blik. Vorige week hebben we $7.700 benoemd als een key level om in de gaten te houden. De situatie was meer bullish boven dit level, maar een crash naar bijna $6.500 volgde.

De huidige situatie:

Bull of bear?

Momenteel is de prijs $7.500. Deze positie is volgens de meeste analisten erg bearish. Men begint te waarschuwen voor een nieuwe bear market, omdat bitcoin zich momenteel onder de 200MA bevindt op de daily chart.

Het enige bullish teken is een mogelijk golden cross op de weekly chart. Daar lijkt het mogelijk dat de 100 en 50 MA’s kunnen kruisen in de komende dagen, wat een opwaartse beweging kan triggeren.

Als we de Fibonacci levels meenemen, dan zien we dat Bitcoin zich momenteel buiten de golden pocket (0.61fib – 0.65fib / $7.250 – $6.910) bevindt. Deze dient  als weerstand voor de weg omhoog.

Dus…is dit een nieuwe bear market en moeten we ons voorbereiden op lagere prijsregio’s?

De Four Wave Theory is (4WT) is gebouwd op Bitcoins historische koersbewegingen over de afgelopen 10 jaar. Ons onderzoek heeft veel terugkerende overeenkomsten opgeleverd. Die gebruiken om voorspellingen te doen met een hogere  waarschijnlijkheid.

Ook weten we de key levels, waarmee we onze verliezen besparen. In elke bull market zijn er 4 waves (2 voor en 2 na de halving). De huidige wave is de eerste van de nieuwe bullmarket die in 2019 is begonnen.

Momenteel komen we dichterbij het einde van deze wave, wat altijd gepaard gaat met bearish bewegingen en hoge volatiliteit.

Tweede wave

Dit is logisch omdat er in de komende weken een tweede wave aan komt. De market makers willen dus de weak hands eruit werken om zoveel mogelijk bitcoin te verzamelen voordat dit gebeurt.

Dit betekent niet dat bitcoin weer naar $10.000 gaat omdat er dan teveel retail investors op de bitcoin trein zullen springen. Er zal dus een reversal punt komen, een punt waarop de meerderheid bearish en bang is.

Nu begint men te geloven dat na een stijging van 350% dit jaar en nieuwe bear market er aan komt. Terwijl de grote stijgingen in 2019 er juist voor zorgen dat we nog altijd in een bull market zitten.

Als we koersbewegingen over de laatste drie bull markets bekijken, dan is een daily close onder de $3.100 het enige wat ons in de problemen kan brengen. We zouden dan een nieuwe low maken.

Het belangrijkste level is $5.900, waar we zeer sterkte support vonden tijdens de bear market van 2018. Als we onder dit level vallen dan is $3.100 en zelfs lager mogelijk.

Een bullish teken is een daily close boven de $8.000, wat nog steeds mogelijk is en op elk moment kan gebeuren.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!