Bitcoin (BTC) op $9.281, honderden wachtwoorden van BitMEX gebruikers achterhaald

De prijs van Bitcoin is op moment van schrijven $9.281. Dit is 1,1% meer dan gisteren en 1,7% minder dan exact een week geleden. Het laat zien dat de koers in een consolidatiefase zit.

Op de weekgrafiek zie je dag de koers de afgelopen zeven dagen tussen de $9.000 en $9.800 schommelt. Lees hier de analyse van Het Crypto Huis terug.

Vandaag komt er rond de lunch weer een verse TA van de Bitcoin Consultant. Join onze Telegram chat om op de hoogte te blijven!

Als we iets verder uitzoomen en de monthly chart er bij pakken, zien we een apart fenomeen ontstaan. We hebben sinds juni telkens harami en spinning top candles. Dit betekent dat er tussen de bodies en de wicks een groot verschil is.

Coinbase offline

Gisteren kon je al lezen dat derivatenbeurs Deribit een probleem had met de API van Coinbase. De Amerikaanse beurs is onderdeel methode waarmee Deribit de indexprijs van een Bitcoin optie berekent.

Echter ging hier iets mis, waardoor de Nederlandse exchange $1,35 miljoen moet vergoeden aan haar klanten. Coinmetrics heeft data gedeeld waarin het issue rondom Coinbase te zien is.

De Amerikaanse beurs ging namelijk tijdelijk offline en veel traders vinden het frappant dat er op dit soort momenten vaak rare koersschommelingen gebeuren.

Het is in het verleden al wel vaker voorgekomen dat de koers volatiel werd als een cryptobeurs een update deed. De koersdip bij Deribit heeft overigens geen directe link met het ‘offline gaan’ van Coinbase.

BitMEX wachtwoorden

Opnieuw een korte follow-up op nieuws van gisteren. BitMEX ging vrijdag namelijk de mist in door e-mailadressen van klanten te delen met het grote publiek.

Al snel gingen er lijstjes rond op het internet waarin alle e-mailadressen in een kladblok documentje te bekijken waren. Hiermee kon je checken of jij ook getroffen was door deze onhandige actie.

Er waren ook mensen die van de mogelijkheid gebruik maakten om valse e-mails te sturen naar deze personen. Hierdoor hoopten ze meer informatie te verkrijgen van de gedupeerden om zo toegang te kunnen krijgen tot het account van BitMEX.

TheMask deed echter iets anders. Deze computernerd ging op onderzoek uit en vond 229 wachtwoorden die bij deze e-mailadressen horen. In totaal heeft hij meer voor meer dan 3000 e-mailadressen ‘onderzocht’.

In een twitterdraadje deelt hij stap voor stap hoe hij te werk is gegaan en hoe hij de slachtoffers op de hoogte heeft gebracht van de lek.

Bitocin speculoos en hopium

Tot slot nog even een tweet uit december vorig jaar. Dave the wave analyseerde de koers van Bitcoin en probeerde verbanden te leggen tussen de correcties en de daar weer op volgende bullrun. Volgens deze theorie komt de prijs van Bitcoin rond kerst 2023 uit op $80.000.

Laten we dit soort voorspellingen met een korreltje zout nemen. Het Stock-to-Flow model van PlanB en enkele andere modellen geven allemaal andere waarden aan. Feit is wel dat ze allemaal bullish zijn.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!