bitcoin btc bear

Cryptocompare komt met benchmark exchanges, Binance buiten top 10

Cryptocompare komt met een nieuw marktrapport naar buiten, waarbij een aantal crypto exchanges zijn onderzocht op een aantal kenmerken. Opvallend: Binance duikelt uit de top 10 ten opzichte van het vorige rapport dat in juni uitkwam. Wat is hiervan de reden?

Slechts drie crypto exchanges ontvingen de hoogste ranking ‘AA’: Coinbase, Gemini en het relatief onbekende itBit, maar marktbreed zijn de scores best hoog.

Benchmark crypto exchanges

Cryptocompare is te vergelijken met een Coinmarketcap en Messari, een partij die veel marktdata aggregeert.

Elk kwartaal publiceert men een onderzoek over cryptobeurzen (PDF volledig rapport), wat resulteert in een ranglijst met scores. Deze scores zijn het resultaat van een aantal kwalitatieve en kwantitatieve variabelen.

Het vorige rapport dateert van juni dit jaar, toen Binance nog de achtste plek innam. Nu neemt de cryptobeurs van Changpeng Zhao en de zijnen de twaalfde plek in.

Charles Hayter, medeoprichter en CEO van Cryptocompare vertelt aan The Block Site dat de hack uit mei van de Binance beurs de reden is. Daarbij is ruim 40 miljoen dollar buitgemaakt en de zaak is nog onopgelost.

Op basis van welke variabelen komt de score tot stand? De kwalitatieve variabelen zijn onder meer compliance en wet – en regelgeving. Een voorbeeld van een kwantitatieve variabele is de informatie die aan beleggers verstrekt is.

Top 10

Vervolgens krijgt elke exchange een score tussen de 0 en 100 toebedeeld. In de top 10 staan namen als Kraken, Bitstamp, Liquid, bitFlyer en Bitfinex. Ook een exchange zoals Luno staat met plek 11 nog net voor Binance (beiden ‘A’ score).

Opvallend is dat OKEx, berucht om haar wash trading, de achtste positie inneemt. Verzachtende omstandigheid voor Binance, hun score ligt niet veel lager dan de nummer 6 tot en met 11.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Bron: Decrypt

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!