bitcoin runescape

Venezolanen verkopen Runescape goud voor Bitcoin (BTC)

De wereld van online gaming is een goudmijntje. Niet alleen voor ontwikkelaars, maar ook voor mensen die de games (veel) spelen kan het een lucratief wereldje zijn.

The Economist komt met een verhaal over Venezolanen die online games spelen en daar in-game goud verdienen. In de online role playing game Runescape verdienen zij meer dan dat ze met ‘traditioneel werk’ in hun land zouden verdienen.

Het digitale geld verkopen ze vervolgens voor dollars, een kleine groep ruilt het om in bitcoin (BTC).

Runescape

In Runescape kun je zo’n 500.000 tot 2 miljoen goud per uur verdienen. Dat doen de gold farmers door draken te verslaan en het produceren van runes. Die runes kun je vervolgens verkopen aan andere spelers.

1 miljoen goud levert op het moment zo’n 50 cent op. Dat is in Nederland niet bepaald een lekker uurloon te noemen. Maar op andere plekken in de wereld is dit wel interessant.

De spelers verdienen op deze manier zo’n $40 per maand. Het minimumloon in Venezuela ligt rond de $7.50 per maand. Een goed betaalde baan dus!

Sommige van deze gold farmers verkopen hun goud niet voor de lokale valuta (de bolivar) of de dollar, maar voor bitcoin. De koers van BTC is volatiel, maar de bolivar presteert nog veel slechter op dat gebied.

Lightnite, Bitcoin Bounty Hunt

Bitcoin wordt vaak bestempeld als dé native currency van het internet. Als je daarvan uitgaat is de stap naar gaming een hele logische. Bijna alle online games hebben een vorm van virtuele valuta in hun games. Runescape heeft goud en een Fortnite heeft bijvoorbeeld V-Bucks.

Deze valuta worden vervolgens gebruikt voor microtransacties waarmee je in-game aankopen doet. De onderlaag van bitcoin is (op dit moment) niet geschikt voor miljoenen transacties door games.

Maar de schaalbaarheidsoplossing genaamd het Lightning Network moet deze mogelijkheden wel bieden. De eerste proof of concepts zijn inmiddels te testen.

Een tegenhanger van Fornite, Lightnite, gebruikt Lightning en bitcoin om de microtransacties in-game te doen. Bitcoin is daar dus de native currency.

Bitcoin Bounty Hunt is een ander voorbeeld: gamers kunnen daar Satoshi cubes verdienen. Deze objecten zijn echte satoshi’s waard. De transacties van deze game worden allemaal geregeld via het Lightning Network.

Magic internet money

Wanneer BTC en het ecosysteem daar omheen blijven groeien, komt er een moment dat bitcoin een hele logische stap is voor dé munt binnen een gameomgeving.

Het zou gek zijn voor een game als Runescape om bitcoin (of satoshi’s) nu al als native currency te adopteren. Het is aan de eerste reeks aan Lightning games om te laten zien dat bitcoin hier ook een geschikte munt voor is.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!