zhao-chanpeng binance bitcoin retail btc

Binance ontkent failliete Europese bank op te kopen, breidt uit in Turkije

Bitcoin beurs Binance ontkent de failliete Union AG Bank uit Liechtenstein op te kopen. Dat meldt de Chief Financial Officer Wei Zhou aan The Block Crypto. Ondertussen is de crypto exchange van ‘CZ’ en de zijnen wel driftig aan het uitbreiden in Turkije.

Binance en Union Bank

Binance ontkent het gerucht in (Zwitserse) media dat het Union Bank AG wil inlijven. Een bank met een Europese banklicentie kan voor de beurs een aantal voordelen met zich meebrengen. Zoals bijvoorbeeld een crypto-to-fiat gateway voor klanten.

CFO Wei Zhou licht toe:

‘De berichten dat wij investeren in de Union Bank of dat wij een licentie hebben aangevraagd bij de lokale financiële toezichthouder (FMA) zijn onjuist.’

Volgens de lokale website Paradeplatz uit Zurich heeft er een vergadering plaatsgevonden tussen ‘vertegenwoordigers van Binance’ en toezichthouder van Liechtenstein. Implicerend dat er een overname aanstaande is tussen Binance en de bank.

Maar daar blijft het niet bij, want men citeert ook een brief (gedateerd op 18 november, red.) van advocaat Wolfram Kuoni gericht aan de aandeelhouders van de Union Bank.

‘De FMA gaat waarschijnlijk akkoord met Binance als aandeelhouder van deze bank. Nu de solvabiliteit van de Union Bank onder druk staat, eist de FMA dat Binance een bedrag van 15 miljoen Zwitserse frank (13,7 miljoen euro) naar een escrow account voor eind november’. 

Naar verluidt wil de FMA de banklicentie van Union intrekken, zodra deze deal niet doorgaat. Zhou houdt zich in zijn commentaar op de vlakte. Hij zegt:

‘Het onderzoeken van een partnership met de Union Bank en haar nieuwe investeerders. Binance wil zoveel mogelijk koppelen maken met fiat kanalen om de adoptie van crypto te stimuleren’.

Bitcoin of andere crypto kopen? Ga naar Bitcoin Meester!

Overnames

Eerder deze week maakte Binance de overname van DappReview bekend, een blockexplorer om data in openbare ledgers te analyseren en te bundelen.

Ook heeft men WazirX ingelijfd, de grootste exchange in India, voor een bedrag tussen de 5 en 10 miljoen dollar. Ook heeft men eerder derivatenbeurs JEX uit de Seychellen en TrustWallet uit de VS opgeslokt.

Turkije

Ook in Turkije wil Binance haar positie verstevigen. Men is op zoek naar nieuw personeel, zo blijkt uit vacatures op hun Linkedin bedrijfspagina. Minimaal vijf mensen zoekt Binance op lokaal niveau op het gebied van finance, compliance en marketing. Uiteindelijk wil CZ er een team van 10 tot 20 mensen realiseren.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!