craig wright faketoshi

‘Faketoshi’ vecht door en wil $685.000 aan juridische kosten niet betalen

Wright verloor in augustus de eerste belangrijke slag in een rechtszaak om 500.000 (!!) bitcoin (BTC). Hij probeert nu de $685.000 aan juridische kosten te ontlopen.

Craig ‘Faketoshi’ Wright

Mocht je de draad in de soap rondom Wright zijn kwijtgeraakt, geen paniek. Een korte samenvatting van de avonturen van de Australische computerwetenschapper.

Wright claimt de man achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto te zijn. Daarmee beweert de beste man dus de bedenker van bitcoin te zijn. Hij beweert zo’n 1.1 miljoen BTC te hebben gemined.

Hij deed al tal van claims. Recentelijk deed hij weer een opmerkelijke uitspraak: ‘Ik ben Satoshi, of hij pleegde plagiaat in de whitepaper.’

Mede door zijn bewering is hij nu verwikkeld in een strijd met de nabestaanden van zijn oude business partner Dave Kleiman. In de rechtszaak om 500.000 BTC wordt de Australiër steeds verder in het nauw gedreven.

De meest recente uitspraak van de rechter is duidelijk: Wright moet de helft van de gedolven bitcoin inleveren aan de nabestaande van Kleiman.

Goed… Terug naar de actualiteiten.

Wright vs Kleiman

Wright wilde uitstel voor de rechtszaak, maar kon dat niet (meer) betalen. Zijn advocaten en hij vinden het uitstel allemaal te duur. De kosten moeten volgens hen compleet worden geschrapt.

Het uurloon van de betrokkenen én de gewerkte uren liggen volgens Wright veel te hoog. Hij vindt het bedrag onredelijk.

En misschien valt daar wel wat voor te zeggen.. Een van de advocaten van Kleiman vraagt $690 per uur, terwijl twee advocaten zo’n 720 uur rekenen voor het indienen van slechts twee moties (bij elkaar zo’n 11 pagina’s).

Kans is klein

De kans is, op zijn zachtst gezegd, erg klein dat Wright ooit bij de ‘Satoshi bitcoin’ kan komen. Om toch nog wat te verdienen aan deze zaak moet er dus wat anders gebeuren.

Beide partijen zouden er in onderhandelingen al uit zijn gekomen, maar Wright lakte deze overeenkomst aan zijn laars en vroeg het uitstel aan.

Meer rechtszaken

Wright is in zijn strijd om erkend te worden als Satoshi eerder dit jaar wild om zich heen gaan slaan. Hij klaagde een Twitteraar aan én bitcoin podcaster Peter McCormack aan voor laster en smaad.

To be continued..

Meepraten over deze soap? Kom gezellig langs op Telegram.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!