Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van donderdag 5 december

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,749.25.  Dat is 1.67% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0085 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $216,896,148,431.25 met een circulatie van 18,460,425 aantal bitcoins.

Bitcoin verwerkt $8.9 miljard aan transacties in 1 uur

Met behulp van het bitcoin netwerk kun je gemakkelijk jouw geld verplaatsen. Het netwerk verwerkte de verhuizing van zo’n 1.2 miljoen (!) BTC naar andere adressen. Dat is niet alleen in bitcoin, maar ook in dollars een nieuw record.

De reden en de oorzaak van de grote transacties is niet duidelijk.Het gaat overigens niet om allemaal verschillende bitcoin, een groot gedeelte van dit record komt voort uit een aantal hele grote transacties.

Dat is tegelijkertijd ook de kracht van bitcoin: wanneer miners jouw transactie oppikken maakt het niet uit of je een nieuwe game komt of eventjes een paar miljard aan BTC wil versturen.

Betaal je de juiste transactiekosten? Dan zit je in het volgende block en wordt je transactie verwerkt. Je kunt je voorstellen hoe anders de ervaring zou zijn wanneer de mensen achter deze grote transacties via een bank hun vermogen wilde verplaatsen…

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) prijs steeg plots naar $7.800, gaat hij nu doorstoten?

De bitcoin (BTC) koers is vandaag even door de $7.800 geschoten, maar lijkt nu te consolideren bij $7.500. Wat gaat de koers op de korte termijn brengen?

Lees de technische analyse van Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Opgelet! Nieuwe Bitcoin (BTC) malware voor MacOS gevonden

Cybercurity onderzoekers hebben nieuwe schadelijke software gevonden dat zich richt op het stelen van bitcoin (BTC) en andere cryptomunten.

In een artikel van Bleeping Computer vertelt onderzoeker Dinesh Devadoss over de nieuwe schadelijke software. Het gaat om schadelijke software dat gebouwd is voor het Apple besturingssysteem MacOS.

Volgens de Verenigde Naties (VN) zijn er verschillende Noord-Koreaanse hackersgroepen actief. De opbrengsten van de malafide software zou worden gebruikt om het atoomprogramma van Noord-Korea te financieren.

Het land zou al voor $2 miljard aan bitcoin hebben gestolen.

Bitfinex en Bitrefill regelen Bitcoin (BTC) transacties via Lightning Network

Cryptobeurs Bitfinex slaat de handen ineen met Bitrefill om betalingen met bitcoin (BTC) via het Lightning Network bij meer winkels mogelijk te maken.

De core business van Bitrefill zijn crypto cadeaukaarten, terwijl een beurs als Bitfinex natuurlijk meer ervaring heeft met het managen van transacties. Het lijkt een goede combinatie.

Eerder deze week kondigde Bitfinex al ondersteuning van stortingen en opnames via het Lightning Network.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!