Goedemorgen Bitcoin: ‘Nederlandse bitcoin beurs honderden miljoenen waard’, Antonopoulos verdedigt energieverbruik mining

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Update – ‘Nederlandse bitcoin beurs Deribit is enkele honderden miljoenen dollars waard’

Bitcoin (BTC) optiebeurs Deribit heeft 10% van haar aandelen verkocht aan twee investeringsfondsen uit Singapore. Het is onbekend hoeveel het Amsterdamse bedrijf in totaal waard is, maar in de berichtgeving van The Block Crypto wordt gesproken over een 'getal van negen cijfers' aan bedrijfswaarde. Dat komt neer op een waarde van enkele honderden miljoenen dollars.

Het gaat om de investeringsfondsen QCP Capital en Three Arrows Capital, beiden uit Singapore. Deze fondsen gaan dit aandeel weer opsplitsen in kleinere stukjes voor nieuwe investeerders.

Mede-oprichter en COO Marius Jansen bevestigt aan Bitcoin Magazine NL dat er echter nog ‘geen deal is en dat het proces nog gaande is’.

[the_ad id="52121"]

‘Bitcoin mining is geen energieverspilling’, aldus Andreas Antonopoulos

Bitcoin auteur Andreas Antonopoulos besprak energieverbruik van het bitcoin proof-of-work systeem in een van zijn nieuwe video’s. De schrijver van Mastering Bitcoin legde besprak dit in een nieuwe Q&A.

Bitcoin is nog nooit slachtoffer geweest van een 51% aanval. De Griekse Brit legt uit hoe de rekenkracht van ASICS bijdraagt aan de veiligheid van het netwerk.

Hij weerlegt het argument dat het “verspilling van geld” is, door te verklaren dat deze mensen de “overwegingen en vergelijking met de veiligheid van het netwerk niet begrijpen.”

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Het is geen verspilling van geld, het is geld dat goed wordt besteed en wordt geïnvesteerd door miners in het meest robuuste systeem dat ooit is uitgevonden. Het is onveranderlijkheid, beveiligt en beschermd tegen dubbele uitgaven (double spending, red.).“[/penci_blockquote]

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Oud gedachte-experiment van legendarische Bitcoiner Hal Finney duikt weer op

Computerwetenschapper Hal Finney was een van de allereerste bitcoiners. Sterker nog: hij ontving de eerste bitcoin transactie van Satoshi Nakamoto. Jaren lang bouwde hij, zelfs toen hij ALS kreeg, aan bitcoin. De cypherpunk overleed in 2014.

Finney is gecryopreserveerd door de Alcor Life Extension Foundation. Hij hoopte hierdoor uiteindelijk in de toekomst weer tot leven te worden gewekt.

Finney was een van de belangrijkste mensen in de beginfase van bitcoin. Naast zijn bijdrages aan de code was Finney ook bezig met de toekomst van bitcoin. In 2009 voorspelde hij al een aantal zaken goed.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.