Goedemorgen Bitcoin: $250.000 voor slimme hacker, Venezuela vol aan de BTC

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $6,253.89.  Dat is -2.84% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0160 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $114,439,851,809.43 met een circulatie van 18,298,987 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Verdien $250.000 door Bitcoin (BTC) wallet te hacken

De Israëlische bitcoin (BTC) custody startup GK8 heeft een bijzondere uitdaging voor hackers: Wie hun bitcoin cold wallet binnendringt krijgt een $250.000 beloning. De actie gaat op maandag 3 november om 15:00 Nederlandse tijd van start.

De uitdaging is 24 uur geldig. Het bedrijf stalt zo’n $125.000 aan BTC in de wallet. Wanneer er iemand is die toegang verkrijgt tot de fondsen dan wordt er nog eens $125.000 bovenop de prijs gedaan.

De totale beloning is zo’n 28 bitcoin op het moment. Dus, mocht je op 3 februari niets te doen hebben en kans willen maken op een mooi bedrag in BTC doe dan vooral mee aan deze actie. Een leuke test voor zowel de hackers als GK8.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

‘70% Bitcoin (BTC) transacties worden zo exact mogelijk gedaan’

Steeds meer transacties op het netwerk van bitcoin (BTC) gebruiken meer decimalen achter de komma. Transacties die tot de laatste satoshi worden ingevuld zijn 70% van het totaal aantal transacties. Dit zorgt er volgens BitMEX Research voor dat bitcoin nog ver verwijderd is van de status van rekeneenheid.

Het rapport brengt 1.3 miljard (!) transacties in kaart. Het volume: 5.4 miljard BTC ter waarde van zo’n $12 biljoen. Elke transactie werd ingedeeld in een hokje naar aanleiding van de hoeveelheid decimalen achter de komma.

70% van alle transacties werden tot aan het laatste getal exact ingevuld. In 2012 was dat aantal nog zo’n 40%. Kortom: men is preciezer als het aankomt op betalingen met BTC.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Venezolanen verhandelden in 2019 voor $305 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Larry Cermak van The Block deelde de statistieken van ‘probleem landen’ op het handelspaltform LocalBitcoins. LocalBitcoins is een soort marktplaats waar je peer-to-peer BTC kunt kopen en verkopen.

Het handelsvolume van Venezuela in 2019 was maar liefst $305 miljoen. Wanneer je dat afzet tegen het lage minimumloon, kun je wel stellen dat er boven gemiddeld veel interesse is in bitcoin in het land.

Het is crisis in Venezuela. Ooit was het Zuid-Amerikaanse land (in theorie) een van de rijkste landen ter wereld door de gigantische olievoorraad. Vandaag de dag is er spraken van hyperinflatie en is het land ook op humanitair gebied in een diepe crisis geraakt.

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!