Bitcoin update BTC koers prijs

Bitcoin fonds, populair onder millennials, geeft nieuwe aandelen uit in prive-verkoop

Grayscale gaat voor haar Bitcoin Trust (GBTC) fonds nieuwe aandelen ter beschikking stellen aan ‘geaccrediteerde investeerders’. Het investeringsfonds is populair onder (Amerikaanse) jongeren.

Bitcoin fonds

GBTC is een bitcoin fonds dat sinds 2013 bestaat en onder beheer staat van Grayscale. Dat is een handelshuis onder de vleugels van het grotere Digital Currency Group, waartoe bijvoorbeeld ook Coindesk behoort.

Met het fonds GBTC appelleert men aan beleggers die niet direct via een exchange bitcoin willen kopen, maar er wel exposure in willen hebben. Het product verschilt in details van een bitcoin ETF overigens.

Vanwege de groeiende populariteit stelt het fonds nu een nieuwe bundel aan aandelen beschikbaar in een privé-verkoop. Dus geen openbare verkoop zoals bij een beursgang bijvoorbeeld.

Grayscale verbindt wel de nodige voorwaarden aan kopers. Zo moet men als investeerder geaccrediteerd zijn. Ook moet men het aandeel minstens één jaar ‘hodlen’.

Accreditatie

Grayscale heeft bij de Securities and Exchange Commission (SEC)  erop aangedrongen de voorwaarden wat op te rekken. Door het fonds bij de SEC  te laten registreren kunnen beleggers al na zes maanden in plaats van twaalf maanden- hun inleg verzilveren.

De Amerikaanse beurswaakhond definieert geaccrediteerde investeerders als ‘personen met een netto vermogen boven de één miljoen dollar’. Ook iemands jaarlijkse inkomen moet boven de $200.000 liggen (of een gezamenlijk inkomen van $300.000).

Maar ook de SEC wil de voorwaarden op de professionele beleggingsmarkten mogelijk versoepelen. Iemand met professionele handelskennis, ervaring en certificering moet op de financiële markten kunnen opereren, aldus een concept plan van de toezichthouder.

Millennials en vrouwen

Volgens GBTC zit er nu 2,06 miljard dollar in beheer in het fonds. Op 10 januari 2020 was elk aandeel in het trustfonds 0.00096884 bitcoin (BTC) waard. Deelnemers profiteren van de prijsstijging van bitcoin op de spotmarkt, omdat de waardering van het aandeel daaraan gekoppeld is.

Het fonds is populair onder millennials (tussen 25 en 39 jaar oud, red), volgens een recent onderzoek van broker Charles Schwab.

Uit eigen onderzoek van de fondsmanager blijkt dat bitcoin ook in trek is bij vrouwelijke investeerders.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!