‘Is Bitcoin (BTC) voorbereid op mogelijke wereldwijde crisis?’

Bitcoin bereikte zijn hoogste punt ooit van ~$20.000 in december 2017. In de gekte moesten cryptobeurzen nieuwe aanmeldingen voor accounts stopzetten en spraken alle media over de grootste cryptomunt. Maar hoe gaat dat zijn als Bitcoin opnieuw naar een hoogtepunt gaat?

Adoptie Bitcoin

Er zijn veel mensen die denken dat de adoptie van Bitcoin op een dood spoor komt. Christopher Allen, voormalig werknemer van Blockstream, verklaarde dat er een behoefte is naar oplossingen voor de schaalbaarheid, zoals het Lightning Netwerk. Als deze oplossingen niet goed (door)ontwikkeld worden, zou dat de acceptatie van Bitcoin enorm kunnen verstoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Yoni Assia, de CEO van eToro, merkte in een interview ook op dat de crypto community zich zorgen moet maken over het kracht van de overheid om de acceptatie van cryptocurrencies te vertragen. Door wetgeving en regulering worden ontwikkelingen in de industrie namelijk hard geremd.

Een recent rapport van VanEck suggereert echter dat de adoptie van Bitcoin in de lift zit. Het bleek dat de statistieken van de markt erg gezond zijn en dat Bitcoin en andere cryptocurrencies de laatste tijd steeds makkelijker beschikbaar zijn voor retailbeleggers.

Bitcoin als alternatief

In een recent interview merkte Andreas Antonopoulos op dat massale adoptie van niet zal gebeuren op de manier waarop de meeste mensen denken. Hij beweert dat de adoptie op de manier dat mensen de keuze krijgen om voor een ​​alternatieve online valuta te kiezen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“[….] Voor mensen in westerse landen die crypto gebruiken om hun koffie bij de Starbucks te kopen, is dit niet een primaire behoefte. Er is een markt van 6 miljard mensen die staan te springen om een alternatieve valuta. Volgens de laatste statistieken leeft meer dan 50% van de wereldbevolking nu in regio’s van dictatuur of totalitaire macht. Ze hebben deze technologie veel meer nodig dan de gemiddelde westerling.”[/penci_blockquote]

Daarmee verklaarde hij dat massa adoptie niet echt in de hoek van retailaankopen zal plaatsvinden, omdat je dat al gemakkelijk kunt doen met huidige alternatieven. Voornamelijk in de al verder ontwikkelde landen zijn er hier al genoeg tools voor.

Mondiale crises

Als we het hebben over adoptie, is de prijs van Bitcoin ook een belangrijke katalysator. Recente spanningen tussen de VS en Iran en de uitbraak van Coronavirus hebben allemaal geleid tot een stijging van de prijs van Bitcoin, Het past namelijk heel mooi in het verhaal dat Bitcoin een ‘veilige haven’ is.

Volgens onderzoeksrapporten zien ontwikkelingslanden Bitcoin nu ook als een betrouwbaar alternatief betaalmiddel. Perianne Boring, oprichter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel, merkte in een interview ook op dat Bitcoin inderdaad een betrouwbaar alternatief is in tijden van wereldwijde onzekerheid.

Een economische crisis, met het Corona virus als zwarte zwaan, kan ook een katalysator zijn van de massa adoptie. Maar als reactie hierop is Antonopoulos ook duidelijk: ‘De cryptocurrency is nog niet klaar om mensen te helpen.’

Hij denkt dat cryptocurrencies een mooie toekomst kunnen hebben, omdat hij denkt dat de toekomst van het wereldwijde financiële systeem gedecentraliseerd zal zijn, gebaseerd op open protocollen en open systemen. Hij voegde eraan toe dat open financiële systemen veel efficiënter zijn, omdat ze eerlijker en transparanter zijn.

Aan de andere kant snapt hij ook dat de wereld niet zo makkelijk op dit punt gaat komen: “Centrale regeringen zullen er alles aan gaan doen om dit niet te laten gebeuren en de macht te behouden, zelfs ten koste van hun eigen volk.”

Hyperbitcoinization

Als we het hebben over de massa adoptie van Bitcoin noemt men dit ook wel de hyperbitcoinization. Gaat een stijgende prijs, ten gevolge van de halving, een katalysator zijn voor de massale adoptie? En gaan overheden de acceptatie van Bitcoin kunnen remmen (of stoppen) door de hele markt te reguleren?

Zal Bitcoin slechts een alternatief blijven of wordt het geaccepteerd als wereldwijde valuta? Is de ontwikkeling van schaalbaarheidsoplossingen al dermate goed gevorderd, dat het de instroom van enorm veel nieuwe mensen kan verwerken? En doet een mondiale economische crisis ook een duit in het zakje?

Kunnen exchanges en brokers bij een nieuwe bullrun voldoen aan de vraag naar nieuwe accounts, of moeten ze (net als in 2017) de deuren sluiten voor nieuwe doelgroep? En als al deze mensen Bitcoin willen gebruiken, hoe zit het dan met de educatie?

Er zal een hele groep mensen zijn die minder digitaal is aangelegd dan de eerste paar generaties Bitcoiners. Ook is er geen helpdesk die je te hulp kunt schieten. Ook meot bij deze mensen de paradigma over geld gaan veranderen.

Er geldt immers: jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen geld, tenzij je er bewust voor kiest dit bij anderen te stallen. Not your keys, not your coins! Be your own bank!

Er zitten enorm veel haken en ogen aan de hyperbitcoinization. Feit is wel dat op steeds meer momenten duidelijk wordt hoe verrot het huidige financiële systeem is. En aan het alternatief wordt inmiddels keihard gebouwd.

Komt ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over de factoren die invloed hebben op de massa adoptie van Bitcoin.

Bron: AMBCrypto

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuwsBTC