Goedemorgen Bitcoin: $414 miljoen aan BTC. Transactiekosten? $0,68

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Gratis geld voor burgers in Hong Kong. Rijmt dit met Bitcoin (BTC)?

De situatie in Hong Kong is dermate verslechterd dat de overheid het nodig acht de economie een boost te geven met ‘gratis geld’. Eerder deze week maakte het namelijk bekend dat het aan de slag gaat met het zogenoemde ‘helikoptergeld’.

Maar hoe zit het eigenlijk precies met dat geld? En hoe rijmt dit met het paradigma dat Bitcoin heet?

[the_ad id="52121"]

‘Bitcoin heeft amper correlatie met goud en aandelen’

De afgelopen twee maanden is de link tussen Bitcoin en goud regelmatig gemaakt. De aandelenmarkt kreeg een klap te verwerken vanwege het Coronavirus. Is bitcoin (BTC) een vluchthaven voor beleggers? Die vlieger lijkt niet helemaal op te gaan gezien de recente daling van de bitcoin prijs. De correlatie tussen BTC, goud én aandelen blijkt echter erg laag te zijn.

[the_ad id="52122"]

Bitcoin whale verstuurt 47.452 BTC ter waarde van miljoenen dollars voor slechts $0,68

Gisteren verstuurde er weer eens een whale flink zijn geld via het Bitcoin netwerk. Het ging om maar liefst 47.452 BTC wat is opgenomen vanuit cryptobeurs Bittrex. En wat kostte deze betaling? Het ging om transactiekosten van van $0,68.

[the_ad id="52096"]

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...