Waarschuwing vanuit Luxemburg over neppe crypto website

De Luxemburgse Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) waarschuwt voor een ongeregistreerde crypto website. Crypto-bull.io zegt in Luxemburg gevestigd te zijn maar heeft geen goedkeuring om in het land bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta aan te bieden.

De Commission de Surveillance du Secteur Financier is verantwoordelijk voor het financieel reglement in Luxemburg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto Bull

Een snelle Google (of DuckDuckGo) sessie leert je dat Crypto Bull op zijn zachtst gezegd schimmig is. De CSSF is duidelijk: ”Deze entiteit heeft geen toestemming om investeringsservices of andere financiële services aan te bieden vanuit Luxemburg.”

Op de website van het ‘bedrijf’ is geen duidelijke informatie te vinden over de mensen achter deze ‘dienst’. Het domein is al in februari van 2019 geregistreerd.

Doelgroep

De website richt zich niet expliciet op Nederlanders. Crypto Bull richt zich vooral op Britten, Spanjaarden en Russen. Er wordt een platform beloofd waarop mensen ‘digitale assets’ kunnen verhandelen.

In de praktijk lijkt het er echter op dat mensen die hun zuurverdiende geld bij deze partij hebben gestald daar niets van terug gaan zien. In ieder geval niet op een doorsnee manier.

Op verschillende platformen hebben gedupeerden zich gemeld.

Opletten

Wanneer je bitcoin wil kopen, kijk dan goed waar je dat doet. Ga naar een zoekmachine, bekijk de bevindingen en probeer te achterhalen welke partij achter de website zit.

We zitten in een relatief jonge markt waar veel criminelen gebruik proberen te maken van onwetendheid van anderen. Voorkom dit en let op goed op met wat voor partijen je in zee gaat.

Oplichting

Dit verhaal van Crypto Bull is er een van vele oplichtingszaken in de wereld van bitcoin. De oplichtingspraktijken komen in allerlei soorten en maten: van tokens tot aan klassieke piramidespelen.

Een voorbeeld uit de praktijk: Koreaanse criminelen achter crypto scam van $386 miljoen veroordeeld. Coinup beloofde mensen super hoge winsten binnen 4 en 10 weken met een investering in hun cryptomunt. Dat pakte, uiteraard, anders uit.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaadscam

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...