Goedemorgen Bitcoin: bijna $10 miljard aan bitcoin staat ruim 10 jaar stil

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $17,615.99.  Dat is -6.42% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0057 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $326,853,790,152.19 met een circulatie van 18,554,381 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Hoe zit het met de nieuwe regels voor Bitcoin (BTC) bedrijven in Nederland?

Bitcoin (BTC) bedrijven moeten op korte termijn aan nieuwe regels voldoen. In de praktijk betekent dit dat bijvoorbeeld cryptobeurzen meer klantgegevens moeten opslaan en desgevraagd delen met de autoriteiten. De nieuwe wetten zijn een onderdeel van stappen op Europees niveau.

De wijzigingen op het gebied van crypto komen in de Wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme (wwft). De wijzigingen komen voort uit de Europese Anti Money Laundering-richtlijn (AMLD5) en hadden uiterlijk op 10 januari 2020 geïmplementeerd moeten zijn in Nederlandse wetgeving.

Jurist Clint Cabell legt uit aan welke regels Nederlandse cryptobedrijven binnenkort moeten voldoen 

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

‘Plus Token oplichters verplaatsen weer 13.000 bitcoin (BTC)’

De oplichters achter Plus Token hebben 13.000 bitcoin (BTC) op de blockchain verplaatst, zo meldt een analist op Twitter. De actie is bedoeld om de bitcoin te mixen en de ontvangers ervan te maskeren.

Lees hier wat de Plus Token oplichting en bitcoin mixing ook alweer inhoudt

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

1.2 miljoen Bitcoin ($10 miljard) staat al meer dan 10 jaar stil

Bitcoin (BTC) staat bekend om de heftige prijsschommelingen. Deze week kreeg de koers van BTC een flinke knauw, maar dat weerhoudt een groepje ‘hodlers’ er niet van hun BTC gewoon lekker vast te houden.

De analisten bij Glassnode gieten verschillende statistieken in leuke overzichtelijke grafieken.

6.77% van het totale aantal bitcoin (ruim 18 miljoen) staat al 10 jaar stil op een bepaald adres. Meer dan 1.2 miljoen BTC dat hoogstwaarschijnlijk ergens verloren is gegaan en voor altijd vast zal staan.

Mocht iemand nog toegang hebben tot deze oude adressen, dan kunnen zij de bitcoin natuurlijk nog altijd versturen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!