Goedemorgen Bitcoin: Canadese fiscus eist data van 115.000 beleggers

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Onderzoek: Bitcoin laat ‘zéér hoge correlatie’ met aandelen zien

Bitcoin (BTC) laat recent weer een significante correlatie zien met aandelen, zo blijkt uit een uitgebreide analyse van The Block.

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus heerst er onzekerheid op de financiële markten en bitcoin lijkt hierin te worden meegesleept. Dalen de aandelenkoersen, dan daalt bitcoin mee.

Aan het begin van deze “kritieke” week was er sprake van een tegendraadse beweging, maar dat patroon heeft zich niet doorgezet.

Coinbase wees erop dat – gemeten over een groter tijdframe in jaren – het best wel meeviel met dat sterke verband.

Maar The Block zag juist op een korter tijdsframe een zéér sterke correlatie tussen bitcoin en de S&P 500. Hieronder trekken ze die initiële analyse weer breder, door ook goud in de vergelijking mee te nemen.

[the_ad id="52121"]

Bitcoin (BTC) minen met 100% groene stroom, Montana verlengt wet

Bitcoin (BTC) minen met 100% groene stroom en het hergebruik van afvalstromen. Een mooi streven wat ze in de Amerikaanse staat Montana in de praktijk brengen.

Om precies te zijn: in de deelstaat Missoula is nu één jaar bij wet verplicht om met duurzaam opgewekte elektriciteit nieuwe BTC te vinden.

Deze wettelijke regeling, die in 4 april 2019 inging, is nu met één jaar extra verlengd tot 3 april 2021.

Het is bedoeld om de CO2-uitstoot in de deelstaat terug te dringen en het gebruik van fossiele brandstoffen te ontmoedigen. Uiteindelijk moet in 2030 alle energie uit hernieuwbare bronnen zoals de wind, zon, bodem en water komen.

[the_ad id="52122"]

Canadese belastingdienst eist persoonlijke data van 115.000 QuadrigaCX gebruikers

De Canadese belastingdienst eist de persoonlijke gegevens van 115.000 gebruikers op van de inmiddels opgeheven beurs QuadrigaCX. Accountantskantoor EY doet dienst als curator in deze zaak en heeft al deze gegevens verzameld.

De eigenaar van QuadrigaCX overleed en nam de toegang tot klantenfondsen letterlijk mee in zijn graf. Op het moment van schrijven ging het om zo’n $150 miljoen aan bitcoin en andere cryptovaluta die verloren zijn gegaan.

[the_ad id="52096"]

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...