Bitcoin derivatenbeurs FTX biedt nu ook olie futures aan

Olie is de laatste dagen weer helemaal hot. Niet omdat we massaal aan het tanken geslagen zijn, maar omdat de olieprijs van de WTI contracten naar negatieve regionen gingen. Dit resulteerde in bovengemiddelde interesse vanuit de Bitcoin wereld. Ook in onze Telegram chat bleek er ineens interesse te zijn naar de handel van (goedkope) olie.

Of dat nu een slimme zet is, moet iedereen zelf inschatten. Er is wel goed nieuws voor de cryptoliefhebbers. Derivatenbeurs FTX lanceert nu namelijk ook olie futures. Maar helaas: voor Nederlanders is deze optie niet toegankelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Olie handelen op bitcoin beurs

De olie futures contracten zijn gekoppeld aan de spotprijs van WTI ruwe olie. Hier telt FTX er $100 bij op, voor het geval dat de prijzen weer negatief worden (zoals dat ook eerder deze week gebeurde).

Sam Bankman-Fried, de oprichter en CEO van FTX, vertelde The Block dat de beurs “veel vraag” had naar olie futures en dat ze daarom besloten om er gewoon voor te gaan.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De vraag kwam overal vandaan. Het was het meest gevraagde product van de meeste van onze gebruikers'[/penci_blockquote]

FTX is een exchange die wel vaker inspeelt op de interesse van haar klanten. Eerder kwamen ze ook al met contracten die waren gebaseerd op de presidentskandidaten van de Amerikaanse verkiezingen. Ook presenteerden ze eerder al de ‘shitcoin index‘.

Handelen in futures

Gebruikers moeten wel voldoen aan de voorwaarden van de opgestelde Know-Your-Customer (KYC) procedure. Om in olie futures te handelen, mag je geen inwoner zijn van de VS, het Verenigde Koninkrijk, de Europese Unie, de VAE, Canada, Hong Kong, Singapore, Cambodja, Turkije en China.

Voor ons als Hollanders is er dus geen mogelijkheid om hiervan gebruik te maken. En een omweg zit er ook niet in. Je wordt op basis van hun KYC-gegevens en IP-adressen geweerd.

Op de website van FTX kun je meer lezen over de voorwaarden en eigenschappen van de contracten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zullen waarschijnlijk het grootste deel van de belangstelling uit Azië zien, aangezien men vanuit de meeste landen niet mag handelen.”[/penci_blockquote]

Andere producten

Zoals gezegd kiest FTX wel vaker voor ‘afwijkende’ producten op hun crypto platform. Naast deze olie futures en de contracten gericht op de Amerikaanse verkiezingen, publiceerden ze vorige maand een ander product: twee nieuwe tokens. Deze hebben te maken met de prijsvolatiliteit van bitcoin.

Je kunt daarmee speculeren op de mate waarin Bitcoin heen en weer schommelt en de volatiliteit die dit veroorzaakt. De tokens hebben de naam BVOL (BTC Volume Token) en iBVOL (de inverse versie)

Er werken momenteel ongeveer 35 mensen voor FTX en het team van de exchange groeit met ongeveer 10% per maand, vertelde Bankman-Fried aan The Block. In Nederland is het nog een relatief onbekende naam.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsolie