bitcoin atm BTC VS pinautomaat

Aantal bitcoin (BTC) pinautomaten groeit 70% in 2019, 3.100 ATM’s erbij

Het aantal bitcoin (BTC) pinautomaten blijft gestaag doorgroeien. In 2019 zijn er namelijk 3.100 bijgeplaatst, een groei van 70% ten opzichte van 2018. Daarmee komt het aantal machines op ruim 7.600 wereldwijd.

Bitcoin ATM’s

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Coin ATM Radar, die het aantal geregistreerde automaten bijhoudt. Eerder meldden we dat er gemiddeld 12 nieuwe machines per dag bijkomen

In juni 2019 stond de teller nog boven de 5.000-grens.

Het merendeel van de apparaten staat in Amerika, gevolgd door Canada en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland staan er 47 machines.

Aantal Bitcoin-ATM’s (bron: Arcane Research

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Voordelen?

Via een ATM kunnen mensen vrij laagdrempelig bitcoin kopen en verkopen. Wel dien je rekening te houden met hogere commissies (tot 8%!) dan bij een exchange of broker. 

Een van de voordelen is privacy. Zo zijn er ATM’s, ook in Nederland, waar géén identificatie nodig is tot een bedrag van €1.000. Pas boven dit bedrag is een scan van een identiteitsbewijs verplicht. Vanwege de aankomende wet – en regelgeving (AMLD5) in Nederland zal binnenkort overal identificatie verplicht zijn.

Een ander voordeel is dat je direct je bitcoin of je cash hebt (bij verkoop). Een SEPA-transactie duurt doorgaans meerdere werkdagen.

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Duitsland

De Duitse financiële waakhond, de BaFin, sloot onlangs verschillende bitcoin (BTC) pinautomaten in hun land. Vanaf 2021 moeten ATM-eigenaren over een licentie beschikken, zo maakt de toezichthouder onlangs bekend. 

Bitcoin Magazine NL sprak eerder met Martijn Wismeijer, hij is verantwoordelijk voor de marketing voor General Bytes. Zij zijn marktleider in de wereld van bitcoin pinautomaten. Luister de podcast hieronder!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!