bitcoin hodl

‘Bitcoin (BTC) beleggers kochten bij tijdens flashcrash naar $3.850’

Particuliere beleggers zijn bitcoin (BTC) blijven kopen tijdens de prijsdip van vrijdag 13 maart. Dat stelt crypto exchange Coinbase in eigen onderzoekje.

Bitcoin handel tijdens flashcrash

In de ogen van CEO Brian Armstrong is bitcoin dan ook ‘gemaakt voor deze crisis’. Net zoals zoveel exchanges en brokers had ook Coinbase een recordaantal bezoekers te verwerken in de veelbesproken dagen 12 en 13 maart. Het betrof de scherpste prijsdaling van bitcoin sinds 2013.

Coinbase spreekt over een “record” in die 48 uur in vergelijking met de bezoekersgemiddelde van de afgelopen 12 maanden.

Het aantal stortingen op de exchange nam 500% toe, resulterend in een totaal van $1,3 miljard in twee dagen tijd. Het aantal nieuwe klanten verdubbelde, terwijl het handelsvolume met 600% toenam.

Bitcoin bleek in die dagen bij Coinbase het meest in trek.

Ook andere exchanges hadden te maken met een toestroom van nieuwe klanten. Een platform als Simplex meldde aan The Block dat een bovengemiddeld aantal gebruikers bitcoin bij kochten bij $6.000 op donderdag 12 maart. Bijna 60% van het totale handelsvolume had betrekking op BTC.

Simplex biedt een fiat gateway voor exchanges zoals Binance, Huobi en Poloniex.

Simple handelsvolume en bitcoin prijs

Ook een bedrijf als Square meldde vorige week bij monde van CEO Jack Dorsey dat de interesse in bitcoin sterk is toegenomen sinds medio maart.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

‘Hodlers Unite’

De prijsdip is door onderzoeksfirma Chainalysis in perspectief geplaatst door middel van on-chain analyse. Chainalysis weet precies welke “hot wallets” de cryptobeurzen hanteren. Ze hebben onderzocht hoeveel  712.000 bitcoin is verplaatst naar exchange wallets.

Deze 712 duizend BTC staat voor 5% van het totaal aantal bitcoin op de markt (14,3 miljoen). Dat zijn namelijk alle geminede BTC (18,3 miljoen) minus de verloren BTC.

Bitcoin is ook een tool om je eigen economische vrijheid te claimen. Lees ook: Bitcoin (BTC) voor, tijdens en na een financiële crisis.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Bitcoin koers

De bitcoin (BTC) koers staat op moment van schrijven iets boven $6.300, een correctie van 1,5% de afgelopen 24 uur. Hieronder de koers van de afgelopen zeven dagen (bron: Coinpaprika). De koers ervaart nog steeds flinke weerstand in de zone $6.800 tot $7.000.

Lees hier de technische analyse van CryptoCurrencyNederland terug: Bitcoin (BTC) update: Veel bearish signalen, koers heeft support bij $6.250

Hoe kijk jij aan tegen de koers van bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat met een paar duizend Bitcoiners over de bitcoin koers en betaal – en spaartechnologie.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!