Miljardair Mark Cuban bezit tóch Bitcoin (BTC) via Dallas Mavericks

De Amerikaanse miljardair Mark Cuban bezit toch een beetje Bitcoin (BTC), zo liet hij onlangs weten in The Pomp Podcast van Anthony Pompliano.

Mark Cuban en Bitcoin (BTC)

Cuban is onder meer eigenaar van basketbalclub Dallas Mavericks, waar je sinds vorig jaar tickets en merchandise kunt kopen met BTC. Zo vertelt hij aan ‘Pomp’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We hebben het voor de Mavs opgezet en we adviseren onze supporters: koop je kaartje met Bitcoin. Ik vind dat prima. We hebben nu 130 dollar aan Bitcoin opgehaald. Dat is ook gelijk alle BTC die ik bezit’. [/penci_blockquote]

Cuban is bij het grote publiek misschien bekender vanwege zijn rol in het populaire programma Shark Tank (vergelijkbaar met het Nederlandse Dragon’s Den, red.). Ondernemers pitchen hun idee om vers geld op te halen.

Cuban is al sinds 2014 gecharmeerd van Bitcoin, maar zegt er persoonlijk nooit in geïnvesteerd te hebben. Ook vanwege het volatiele, risicovolle karakter.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“I haven’t invested in bitcoin yet — I go up and down on it”. [/penci_blockquote]

Criticaster

Volgens Cuban is Bitcoin voorlopig nog niet ‘massaal’ als betaalmiddel te gebruiken. Zo moet je – doorgaans – eerst je BTC om zetten in dollar of euro voordat je ermee kunt betalen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor jong en oud en dan kan het als alternatief dienen voor goud als store of value. Om ermee te betalen, ben je nog afhankelijk van het fiat geldstelsel’. [/penci_blockquote]

Op dit moment staat de bitcoin koers op $7.600.

Oudgedienden uit de financiële wereld zoals Warren Buffett, Charlie Munger, Peter Schiff en Jim Richards zijn kritisch over bitcoin als asset of betaalmiddel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...