bitcoin btc update koers

Miljardair Mark Cuban bezit tóch Bitcoin (BTC) via Dallas Mavericks

De Amerikaanse miljardair Mark Cuban bezit toch een beetje Bitcoin (BTC), zo liet hij onlangs weten in The Pomp Podcast van Anthony Pompliano.

Mark Cuban en Bitcoin (BTC)

Cuban is onder meer eigenaar van basketbalclub Dallas Mavericks, waar je sinds vorig jaar tickets en merchandise kunt kopen met BTC. Zo vertelt hij aan ‘Pomp’.

‘We hebben het voor de Mavs opgezet en we adviseren onze supporters: koop je kaartje met Bitcoin. Ik vind dat prima. We hebben nu 130 dollar aan Bitcoin opgehaald. Dat is ook gelijk alle BTC die ik bezit’.

Cuban is bij het grote publiek misschien bekender vanwege zijn rol in het populaire programma Shark Tank (vergelijkbaar met het Nederlandse Dragon’s Den, red.). Ondernemers pitchen hun idee om vers geld op te halen.

Cuban is al sinds 2014 gecharmeerd van Bitcoin, maar zegt er persoonlijk nooit in geïnvesteerd te hebben. Ook vanwege het volatiele, risicovolle karakter.

“I haven’t invested in bitcoin yet — I go up and down on it”. 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Criticaster

Volgens Cuban is Bitcoin voorlopig nog niet ‘massaal’ als betaalmiddel te gebruiken. Zo moet je – doorgaans – eerst je BTC om zetten in dollar of euro voordat je ermee kunt betalen.

‘Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor jong en oud en dan kan het als alternatief dienen voor goud als store of value. Om ermee te betalen, ben je nog afhankelijk van het fiat geldstelsel’.  

Op dit moment staat de bitcoin koers op $7.600.

Oudgedienden uit de financiële wereld zoals Warren Buffett, Charlie Munger, Peter Schiff en Jim Richards zijn kritisch over bitcoin als asset of betaalmiddel.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!