Goedemorgen Ripple: ‘XRP onderdeel van wereldmunt als dollar valt’

Ripple? Geintje natuurlijk! Ook op deze 1 april gaan we gewoon verder met de belangrijkste financiële revolutie van onze tijd: bitcoin!

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $18,837.78.  Dat is 2.11% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $349,505,451,423.18 met een circulatie van 18,553,431 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

‘Bitcoin is valuta van de toekomst zodra de dollar en euro vallen’, zegt Marc van der Chijs

Het “R”-woord valt steeds meer, ook in Nederland. Het Coronavirus en met name de economische naschok doen de westerse economieën op een nieuwe recessie afstevenen.

Denkt ook Marc van der Chijs, een gevierd ondernemer en een bekende bitcoiner. Hij is “extreem druk” met onder meer het opzetten van nieuwe bedrijven, maar zijn boodschap is somber.

Tijdens de podcast Hup Bitcoin komt onder meer aan bod: de Coronacrisis en het falen van de RIVM,  helikoptergeld in Amerika en het beleid van president Trump. En het afbrokkelende vertrouwen in het  fiatstelsel en de rol van bitcoin (BTC) als alternatief monetair idee.

Gelijk de Hup Bitcoin podcast luisteren?

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Bitcoin fixes this?! Egypte stelt limiet in voor bankopnames tot $635

Bitcoin wordt ook wel eens gezien als een vreedzaam protest tegen de gevestigde financiële orde. In tijden van economische onrust, poppen er ‘mooie’ voorbeelden op waarom een decentraal protocol voor geld heel erg nuttig is. Zo ook in Egypte.

In het Noord-Afrikaanse land zijn er namelijk maatregelen getroffen. Er is een limiet ingesteld voor de opname en stortingen van lokaal geld.

Een individu mag nog maar 10.000 Egyptische ponden per dag opnemen of storten bij een lokale bank. Dit komt neer op slechts $635. Bij ATM’s ligt dit bedrag nog lager: 5.000 pond, wat neer komt op $317.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Bitcoin (BTC) ontwikkelaar krijgt $100.000 van moederbedrijf BitMEX

HDR Global Trading heeft haar fonds voor de ontwikkeling van het open source bitcoin protocol met $100.000 vergroot. Dat maakt het moederbedrijf achter de bekende exchange BitMEX bekend.

In 2019 is HDR gestart met het fonds voor de onafhankelijke bitcoin ontwikkelaar Michael Ford (alias fanquake). Toen is er $60.000 in gestort en dat bedrag is nu vermeerderd met $100.000.

Het handelshuis wil de ontwikkeling van het open source protocol nog voor “meerdere jaren” ondersteunen.

Om geheel transparant te zijn over de financiering, is het contract met de ontwikkelaar op de GitHub-pagina van BitMEX Research geplaatst.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!