Bitcoin BTC futures opties

JP Morgan-dochter krijgt $2,5 miljoen boete om ‘duur tarief’ voor Bitcoin-aankoop

Chase Bank rekende te hoge commissies voor het kopen van Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta met een creditcard. Chase is één van de grootste banken ter wereld, een dochtermaatschappij van bankgigant JP Morgan Chase.

Bitcoin (BTC) kopen met creditcard

De rechtbank in Manhattan, New York heeft bepaald dat Chase een boete van 2,5 miljoen dollar (2,25 miljoen euro) moet betalen ter compensatie. Dat maakt het persbureau Reuters bekend na de gerechtelijke uitspraak.

Uit de documentatie blijkt dat JPMorgan Chase formeel niet toegeeft dat het fout zat. Niettemin krijgen gedupeerden 95% van hun betaalde commissies terug. Ze kregen namelijk behoorlijke hoge “cash advance” fees voorgeschoteld, variërend van 19,49% en 25,24% (PDF).

De eis was $1 miljoen, maar de uitspraak pakt veel gunstiger uit voor de klagers.

‘Cash-achtige transacties’

De klanten Brady Tucker, Ryan Hilton en Stanton Smith dienden in 2018 al hun aanklacht in. Het voornaamste argument: de bank heeft niet bekend gemaakt dat op het kopen van Bitcoin een dergelijke hoge commissie van toepassing was.

Chase beargumenteerde dat Bitcoin wel degelijk ‘cash’ is. Maar een rechtbank bepaalde in maart dat deze commissies alleen gelden voor transacties met gangbare fiat valuta zoals de dollar en euro.

CEO Jamie Dimon heeft Bitcoin ‘oplichting’ genoemd, maar een nieuw boek over Coinbase laat zien dat Dimon in 2018 in het geheim CEO Brian Armstrong van Coibase heeft ontmoet.

Eerder deze maand maakte één van de grootste banken ter wereld bekend dat ze bankrekeningen gaat aanbieden aan Coinbase en Gemini.

Ook heeft de bank een stablecoin JPM Coin in het leven geroepen die draait op een eigen private blockchain, bedoeld interbancaire transacties te faciliteren.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!