bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Bitkassa stopt vanwege te strenge ‘cryptowet’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,142.47.  Dat is 0.21% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0109 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $168,402,926,029.50 met een circulatie van 18,419,850 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin bedrijf Bitkassa stopt vanwege te strenge ‘Cryptowet’

Bitcoin bedrijf Bitkassa heeft vandaag bekend gemaakt per 17 mei te stoppen met haar activiteiten. In een verklaring op haar website geeft het bedrijf een aantal redenen op.

BitKassa faciliteert Bitcoin betalingen voor ondernemers in de stad Arnhem. Met het initiatief Arnhem Bitcoinstad uit 2014 hebben Patrick van der Meijde, Annet de Boer en Rogier Eijkelhof het gebruik van Bitcoin in hun stad enorm gestimuleerd.

In een verklaring laat BitKassa expliciet weten dat de nieuwe wet ervoor zorgt dat de Nederlandse cryptosector ‘kapot wordt gereguleerd’.

De hoofdreden is dat we ons niet langer willen committeren aan de grillen van De Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van Financiën dat DNB op haar wenken bedient in het kapotreguleren van Nederlandse Bitcoinbedrijven.

Bitcoin (BTC) in ‘grootste crisis’ van Argentinië een populaire vluchthaven

Argentinië zit in een diepe financiële en economische crisis en is technisch failliet. De schuldenberg neemt met rasse schreden toe en de inflatie rijst met 50% de pan uit.

De peso is in 12 maanden tijd met 30% in waarde gezakt. Het gevolg is dat burgers meer Bitcoin (BTC) kopen als nieuwe store of value.

Kortom, Argentijnen stoppen hun (spaar) geld in de zeer volatiele Bitcoin om hun ‘centen’ te redden. Een van de gevolgen is dat het volume bij peer-to-peer beurs Local Bitcoins door het plafond gaat.

Hup Bitcoin #23 met de Bitcoin Consultant: ‘Halving is al in koers geprijsd’

In deze nieuwe aflevering van Hup Bitcoin is John van Meer, de Bitcoin Consultant te gast. Door middel van workshops en webinars informeert hij (beginnende) beleggers over Bitcoin en andere cryptovaluta.

Voor het Youtube-kanaal van Bitcoinmagazine.nl bespreekt hij dagelijks de koers van Bitcoin. Afgestudeerd als biomedicus, maar in 2017 via een vriend in de bitcoin wereld verzeild geraakt.

Hij kocht een eerste beetje Bitcoin en dat smaakte naar meer. Hij ontpopte zich als een fulltime trader en heeft er nu zijn dagelijkse business om heen gebouwd.

Welke tips heeft hij voor beginnende beleggers in Bitcoin? Hoe ga je om met emotie? Welk prijseffect verwacht hij van de aanstaande halvening?

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!