Goedemorgen Bitcoin: Bitkassa stopt vanwege te strenge ‘cryptowet’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin bedrijf Bitkassa stopt vanwege te strenge ‘Cryptowet’

Bitcoin bedrijf Bitkassa heeft vandaag bekend gemaakt per 17 mei te stoppen met haar activiteiten. In een verklaring op haar website geeft het bedrijf een aantal redenen op.

BitKassa faciliteert Bitcoin betalingen voor ondernemers in de stad Arnhem. Met het initiatief Arnhem Bitcoinstad uit 2014 hebben Patrick van der Meijde, Annet de Boer en Rogier Eijkelhof het gebruik van Bitcoin in hun stad enorm gestimuleerd.

In een verklaring laat BitKassa expliciet weten dat de nieuwe wet ervoor zorgt dat de Nederlandse cryptosector ‘kapot wordt gereguleerd’.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]De hoofdreden is dat we ons niet langer willen committeren aan de grillen van De Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van Financiën dat DNB op haar wenken bedient in het kapotreguleren van Nederlandse Bitcoinbedrijven.[/penci_blockquote]

Bitcoin (BTC) in ‘grootste crisis’ van Argentinië een populaire vluchthaven

Argentinië zit in een diepe financiële en economische crisis en is technisch failliet. De schuldenberg neemt met rasse schreden toe en de inflatie rijst met 50% de pan uit.

De peso is in 12 maanden tijd met 30% in waarde gezakt. Het gevolg is dat burgers meer Bitcoin (BTC) kopen als nieuwe store of value.

Kortom, Argentijnen stoppen hun (spaar) geld in de zeer volatiele Bitcoin om hun ‘centen’ te redden. Een van de gevolgen is dat het volume bij peer-to-peer beurs Local Bitcoins door het plafond gaat.

Goedemorgen Bitcoin: Bitkassa stopt vanwege te strenge 'cryptowet'
[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...