bitcoin atm BTC VS pinautomaat

‘Eigenaren Bitcoin ATM’s krijgen strengere regels op hun bord’

Ook eigenaren van Bitcoin ATM’s gaan strengere wet – en regelgeving voor de kiezen. Dat voorspellen experts, waaronder John Jeffries, Chief Technology Offices bij CipherTrace, aldus nieuwssite Cointelegraph.

Wereldwijd zijn er circa 8.000 BATM’s, waarvan het leeuwendeel in de VS staat. Nederland telt circa 50 machines.

Bitcoin ATM’s en regulering

Gebruikers kunnen Bitcoin kopen (en verkopen) via deze specifieke pinautomaten. In Nederland zijn er circa 50 machines geïnstalleerd.

Het zijn de eigenaren (operators) die aan de regels moeten voldoen. Dus niet de fabrikant of de huurder, de winkel waar de machine staat.

Experts voorspellen dat de exploitatie ervan aan strengere regels gebonden is. In Duitsland en Canada zijn er al specifieke regels ontworpen voor deze BATM’s.

CipherTrace is een bedrijf dat on-chain transacties onderzoekt, een concurrent van het bekendere Chainalysis. Uit nieuw onderzoek van toepassing op de VS, blijkt het volgende:

  • 74% van de transacties via Amerikaanse BATM’s zijn het land uit gestuurd in 2019
  • 88% van de cryptovaluta verstuurd van BATM’s naar crypto exchanges zijn het land uit gestuurd in 2019
  • Sinds 2017 is er sprake van een stijgend percentage aan Bitcoin dat het ‘land verlaat’ via de machines

Volgens Jeffries grijpen overheden naar nieuwe regels om meer controle te krijgen over Bitcoin die het land verlaat.

Canada

Ook Francis Pouliot, CEO van de Canadese exchange BullBitcoin en betrokken bij de Bitcoin Foundation Canada voorziet strengere regels.

Bij wet zijn eigenaren nu verplicht om alle transacties vanaf  $10,000 Canadese dollars te melden bij de toezichthouder. Exchanges en brokers hadden doorgaans daarvoor al verificatiemaatregelen genomen, maar de ATM-eigenaren nog niet.

Duitsland

In maart dit jaar heeft de Duitse financiële waakhond, de BaFin, diverse pinautomaten in hun land gesloten.  Zo moest het bedrijf KKT UG stoppen met hun diensten.

Adam Gramowski is het hoofd van KKT UG en de BaFin vertelde hem in een statement dat hij moet stoppen met waar hij mee bezig is. Het bedrijf exploiteert ook in Nederland enkele apparaten.

Sinds 21 mei is in Nederland de ‘cryptowet’ van kracht. Alle transacties vanaf 15.000 euro worden door de aanbieder (exchange, broker) gemeld aan de toezichthouder, de Nederlandsche Bank.

Ook operators van deze machines vallen onder deze cryptowet. Zij faciliteren namelijk ook de geldstromen euro naar Bitcoin en vice versa.

Hup Bitcoin

Voor Hup Bitcoin spraken we Martijn Wismeijer, hij is verantwoordelijk voor de marketing voor General Bytes. Zij zijn fabrikant van bitcoin pinautomaten. Luister de podcast hieronder!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!