Bitcoin BTC

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $9.000?

De koers van bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven net boven $9.500. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin start de maand juni rustig, maar komt direct weer aan bij een belangrijke prijsrange. Zal bitcoin vanaf hier eindelijk eens doorbreken of krijgen we weer een pullback richting $7.200?

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers door de bodem van het opwaartse trendkanaal is gebroken. Dit geeft in eerste instantie een bearish signaal aan, of het begin van een meer horizontale trend.

De afgelopen periode is de koers binnen een kleine rage gebleven, de prijs bewoog rustig zijwaarts.

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zien we een falling wedge patroon. Dit patroon vormt zich vaak vóór een grote stijging of daling. De twee groene oplopende en aflopen lijnen vormen samen een driehoek en geeft support & weerstand aan allebei de kanten.

Wanneer de koers uiteindelijk door een van deze kanten breekt kunnen we een verdere stijging of daling verwachten. Dat is het moment om eventueel een positie in te nemen.

De volgende grote weerstand ligt rond $12.000 als de koers naar boven uitbreekt. Breken we hier uit en gaan we dalen? Dan is $7.200 een belangrijk supportlevel.

1-uurgrafiek

We nemen ook nog een kijkje naar een korter timeframe: die van 1 uur. We zien hier ook duidelijk dat we de bovenkant hebben geraakt van de falling wedge. Een correctie richting $9.200 is goed mogelijk.

Wat gaat bitcoin doen?

Onder normale omstandigheden met de volume die we op dit moment hebben, zakken we terug richting $9.200. Dit omdat we dus uit het trendkanaal zijn gebroken en omdat we de boven kant van de falling wedge hebben geraakt.

Zakken of stijgen we eerdaags dus uit de falling wedge? Dan is de kans groot dat we richting $12.000 gaan, vallen we hieruit dan ligt op $7.200 een belangrijk prijspunt.

Bekijk de website van CryptoTargets en volg de trades van andere traders. Of volg gratis signalen het Telegramkanaal van CryptoTargets.

De huidige bitcoin koers in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!